Új szerződést kötött Vágó István és az RTL Klub

2004.02.18. 16:06
Vágó István és az RTL Klub új szerződést kötött. A műsorvezető nem kap több pénzt, de ezentúl tanácsadóként is dolgozik majd a csatornánál.
Ma délután határozott idejű szerződést kötött Vágó István az RTL Klubbal. Az Index értesülései szerint a népszerű műsorvezető ezentúl sem fog lényegesen több pénzt kapni a csatornától, viszont a szerződésben az RTL Klub vállalta, hogy a műsorvezetésen kívül tanácsadóként is kikéri Vágó István véleményét, illetve támogatja zenei karrierjét is. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója azt azonban nem árulta el, hogy az új szerződés hány évig köti Vágót a csatornához, illetve, hogy a műsorvezető a szerződés lejárta után hány évig nem szerepelhet más tévéadó műsorán.

Jobban figyelnek egymásra

"Mind a ketten nagyon hosszan számíthatunk egymásra", fogalmazott Kolosi Péter, aki a megállapodásról csak annyit közölt: "nincs a szerződésben lényegi változás az exkluzivitással kapcsolatban".

A Magyar Televízióhoz szerződésével kapcsolatban megjelent sajtóinformációkról Vágó István úgy nyilatkozott, az e cikkekben megjelent havi négymilliós javadalmazásból "egy szó sem igaz, ennél lényegesen kevesebb pénzért maradok". Mint mondta: az összeg szinte azonos azzal, amennyit korábban kapott az RTL Klubtól. Szavai szerint a szerződéssel az RTL Klub azt vállalta, hogy "jobban figyel" az ő igényeire, "én pedig megígértem, hogy ezeket a külön útjaimat abbahagyom".

A műsorvezető Favágó elnevezésű zenekarának lemezeit ezentúl az RTL Zeneklub adja ki, és a csatorna tanácsadóként is alkalmazza majd Vágót, aki eddig is sokat segített például a délutáni telefonos vetélkedők kialakításában. A műsorvezetőnek több saját műsorötlete is van, amelyek már csak a megvalósításra várnak.

Kéz a kézben

"Ebben a házasságban először a bizalmat kellett helyre állítani." - mondta el Kolosi Péter az utóbbi hetekről, amikor is megromlott a csatorna és Vágó István viszonya, miután a műsorvezető tárgyalásokat folytatott a közszolgálati televízióval, és felmerült, hogy tavasztól esetleg ő vezeti az MTV egyes csatornáján, a Híradó előtt jelentkező Tűz-víz-kvíz elnevezésű új vetélkedőt. A két fél közötti bizalom helyreállítását szolgálja az is, hogy az új szerződést közjegyző előtt írták alá a felek.

"Nekem személy szerint jól esik, hogy az RTL ennyire ragaszkodó házastárs" - nyilatkozta Vágó István utalva arra, hogy a csatorna hosszú távon is számít a műsorvezetőre, és a Legyen Ön is milliomos! elnevezésű vetélkedőn kívül egyéb műsorok vezetésével is megbízta már. Vágó új műsorairól egyelőre nem árultak el részleteket, és azt sem lehet tudni, hogy a Legyen Ön is milliomos! csak szeptemberben kerül képernyőre, vagy már nyáron, közvetlenül a Való Világ 3 befejezése után folytatódik.

Átalakította

Vágó István a közszolgálati televízión induló új vetélkedővel kapcsolatban megjegyezte, hogy az eredeti játékötlet véleménye szerint nem jó, ezért amikor tárgyalásokat kezdeményezett az MTV-vel, átalakította a vetélkedő szabályait, az erről szóló dokumentációt pedig írásban is benyújtotta a német licenctulajdonsonak, aki elfogadta a változtatásokat.

"Érdeklődve várom, hogy az én javaslataim alapján átalakított játékszabályokkal jelentkezik-e majd a vetélkedő" -mondta el Vágó, aki reméli, hogy az MTV vezetői megkeresik, mielőtt felhasználják az ötleteit. Vágó emellett megjegyezte, hogy a közszolgálati csatorna vezetőinek tapasztalt, műsorvezetőként már kipróbált embert kellene választaniuk a Tűz-víz-kvíz házigazdájának.

Csortos Szabó Zoltán a vetélkedő magyarország licencjogait birtokló cég képviselője az Index kérdésére elmondta, hogy természetesen nem a Vágó István által kialakított szabályok alapján fogják elkészíteni a műsort, hiszen a műsorvezető nem egyszerűen átalakította a Tűz-víz-kvízt, hanem saját, már évek óta meglévő vetélkedőjét akarta levezetni a műsor díszletei közt.