Vágó mégis az MTV-hez megy?

2004.01.29. 15:49
A köztévé már havi négymilliót adna Vágóért, az RTL Klub viszont nem adja a sztárműsorvezetőt.
A Népszabadság információi szerint Vágó István mégis átigazol a köztévéhez, ahol havi négymillió forintos fizetést fog kapni. Vágó, az RTL Klubnál eddig havi hárommilliós gázsit kapott, és saját irodája volt, sőt akkor is felvehette havi juttatását, ha éppen nem szerepelt a képernyőn.

Ha Vágó átmegy az MTV-hez, ő fogja a legnagyobb fizetést kapni a csatornánál, megelőzve ezzel Pálffy Istvánt, aki havi kétmilliót kap, és D. Tóht Kriszta, aki másfél milliót keres.

Nem adják?

A Népszabadság információi szerint az RTL Klub már keresi Vágó István utódját, aki a Való Világ 3 befejezése után tovább viheti a Legyen Ön is milliomos című vetélkedőt. Az Index kérdésére azonban Kolosi Péter elmondta, hogy érvényes szerződésük van Vágó Istvánnal, amit nem kívánnak felmondani. Az Index értesülései szerint a műsorvezető szerződésében fél év felmondási időt állapítottak meg, és Vágó ezután még egy évig nem szerepelhetne konkurens tévécsatorna műsorában.

A szerződés értelmében az RTL Klub akár be is perelheti Vágót és a köztévét, és kártérítési követeléssel is előállhat.

Mindennap

Vágó István esetleges távozása először január 23-án merült fel, pár nappal később azonban a műsorvezető cáfolta, hogy a köztévénél folytatná. Az akkori információk szerint három műsort ajánlottak fel Vágónak az MTV-nél. Ezek között volt a sokat emlegetett Quizfire, ami a Híradót megelőző műsorsávban kerülne adásba, illetve egy történelmi műsor.

Az Index megkereste Vágó István, aki azonban nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyről.