Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ezredik adás után sem áll le Vágó

2007.02.08. 18:18
Az ezer adás alatt több mint egymilliárd forintot osztottak ki. Máshol már kifáradt, nálunk már az ezertizenötödik adást is felvették, pedig külföldön nem adják hetente ötször.

Február 12-én, hétfőn kerül adásba a Legyen Ön is milliomos ezredik, jubileumi adása, amiben tortát szelnek, gyertyát fújnak el, és persze páran válaszolnak is Vágó István kérdéseire.

A Legyen Ön is milliomos 2000 februárjában indult az RTL Klubon, először hetente egyszer, majd háromszor, végül, a világon egyedülálló módon hetente ötször lehetett látni. Amerikában, ahol az ABC műsoron sokáig vezette a nézettségi listákat, csak hetente négyszer sugározták a vetélkedőt, de a Legyen Ön is milliomost először műsorra tűző angol ITV-n is még csak a négyszázhatvanegyedik adásnál járnak jelenleg.

A magyar változat ezer adása alatt eddig, több mint harmincezer kérdés hangzott el, körülbelül tízezer játékos ért el a sorkérdésekig, és eddig körülbelül kétezren távoztak pénznyereménnyel. Hárommilliót 54-en, ötmilliót húszan, tízmilliót tizenegyen, húszmillió forintot pedig három szerencsés játékosnak ütötte a markát. A negyvenmilliós főnyereményt pedig eddig egy ember vihette haza. A nyereményeket 36 százalékos adó terheli, vagyis az eddigi legmagasabb, húszmilliós összeg nyertesei 12,8 millió forintot kaptak kézhez, a 40 milliós maximum nyertese 25,6 millió forintot vihet haza.

"Eddig még egyetlen műsorom sem élte meg az ezredik adást. De a Legyen Ön is milliomost még mindig örömmel csinálom, egyáltalán nem unom" - nyilatkozta Vágó István a műsor jubileumi sajtótájékoztatóján. Vágó szerint a műsorban sokat változott a szerepe az elmúlt hét évben, hiszen míg az első adásokban a licenctulajdonos utasításai alapján mindig, a nyilvánvaló válaszok esetén is kötözködött a játékosokkal, addig később már arra törekedett, hogy új szempontok megvilágításával tartalmas vitát provokáljon.

A Legyen Ön is milliomos hosszú ideig vezette a magyar nézettségi listát, legsikeresebb adását, amiben a Heti hetes szereplői játszottak, az éppen tévét nézők 67,3 százaléka látta. Tavaly januárban, az Áll az alku hirtelen sikere alatt visszaesett a nézettsége, de később ismét erőre kapott. Hét hónap kihagyás után, január elején tért vissza a műsor az RTL Klub műsorára, de az első adás nézettsége nem volt túl kiemelkedő, hiszen a Legyen Ön is milliomost, ha nem is túl nagy előnnyel, de megverte a Tv2-n futó Jóban-rosszban. Azóta kicsit erősödött a műsor, a múlt héten a legnézettebb adást már 1 823 353-en nézték az AGB Nielsen statisztikai adatai alapján. Ez az adás már megelőzte a Tv2 szappanoperáját.

A múlt héten ugyan felmerült, hogy az ezredik adás után véget ér a vetélkedő, de a sajtóinformációkat már cáfolta a csatorna, sőt a hétvégén már az ezertizenötödik adást is felvették az RTL Klub stúdiójában.

Hirtelen lett siker

1996-ban egy Paul Smith nevű üzletember, az angol Celador produkciós iroda tagja találta ki a Legyen Ön is milliomost, de sokáig egyetlen tévétársaság sem akarta megvásárolni a formátumot. Végül az ITV tűzte először műsorára a vetélkedőt, de akkor még nem ment minden zökkenőmentesen.

A produkciós iroda egy hét haladékot kapott az ITV-től, ezalatt alakultak ki a nálunk is ismert szabályok, illetve a látványvilág. A Legyen Ön is milliomos rövid időn belül Anglia legnépszerűbb vetélkedője lett, és jelenleg már hatvanhárom országban sugározzák.