Egyre többen nézik a vb-t

2006.06.30. 10:26
Koreában a franciák elleni meccs miatt 10 millióan keltek fel hajnalban, Brazíliában a meccsek nézettsége elérte a kilencven százalékot.

Világszerte milliók figyelik a tv képernyője előtt a németországi labdarúgó-világbajnokság eseményeit.

A friss adatok szerint a hazai válogatott első négy mérkőzését Németországban összesen 87,6 millióan követték a televízión keresztül, ez félmillióval több meccsenként, mint az 1998-as franciaországi vb alatt, amely ugyanebben az időzónában zajlott.

Angliában a kieséses szakasz első találkozója, az Ecuador elleni nyolcaddöntő meglepetésre kevesebb nézőt (16,3 milliót) vonzott, mint a svédek elleni korábbi csoportmeccs, amelyet 18,8 millióan láttak.

A Koreai Köztársaságban - annak ellenére, hogy helyi idő szerint hajnali 4 órakor kezdődött - a franciák elleni csoporttalálkozó kedvéért 11,2 millióan keltek fel, míg a címvédő brazilok otthonában az első két mérkőzést 60 millióan követték, ami 90 százalékos nézettséget jelent.

A vb-n nem is szereplő Kínában is folyamatosan nő a torna népszerűsége, egyedül az Anglia-Paraguay csoportmeccset 62,9 millióan nézték a tv-n.

Magyarországon a foci-vb meccseinek nézettségi ranglistáját toronymagasan vezeti a vasárnapi portugál-holland meccs 1 700 079 nézővel, a második helyre jócskán lemaradva a japán-brazil mérkőzés futott be a maga 1 461 511 nézőjével.