Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Játsszunk most együtt, amíg csak lehet...

2002.05.25. 21:41
A magyar televíziók hírműsorainak munkatársai játékos vetélkedőn vettek részt a Budapesti Vidámparkban. Három csatorna három-három munkatársa kérte el magát péntekre, hogy kiszállhasson egy vidámparki kanyar erejéig a hírgyártásból. A leggyorsabb tévé címet a Duna, a legpontosabbét a tv2 nyerte. A hírezők gokartoztak, célba dobtak, és az is kiderült, hogy a gyerek az apatejjel szívhatja magába a benzingőzt.
A szervezők hét televízió, az MTV, az RTL Klub, a tv2, a Duna TV, a Satelit, a Budapest TV, és a Magyar ATV munkatársait invitálták, de csak a tv2, a Duna TV, és a Budapest TV képviselői mentek el. A szervezők és a megjelent tévések nem firtatták, hogy mi lehet az oka a távolmaradásnak.

Gáz

A vidámpark igazgatónője egy kicsit szomorkodott a mérsékelt részvétel miatt, de a rendezvényt nem fújták le, bár az egyik szervező fennhangon kimondta, amit mindenki gondolt: Nagy gáz, hogy szinte többen vannak az eseményről tudósítók, mint a résztvevők.

A meghívó alapján a gyanútlan azt hihette, hogy a Noguchi and Peters marketingcég által rendezett verseny szakmai lesz: arról fog szólni, hogy mely csatorna készíti a leggyorsabb és legpontosabb hírműsort. Elhibázott gondolat: ilyen címeket a piac oszt, főleg.

Jófejek

Igaz, az arra tévedt vidámparkozók sem azért maradtak, mert érdekelte őket, vajon nem Csőarcok, Jófejek illetve Citromfejek-e - mint Bodó Viktor filmjének figurái - a tévés arcok, ha nem a kamera előtt állnak. Ettől függetlenül a nézők köréből sustorgás, fojtott kis kacaj kíséri a botlásokat: közhely, hogy elemi igény lesajnálni néha közszereplőt, sztárnak mondott/hitt személyt.

A gyérebb érdeklődést az indokolhatja, hogy nem jelent meg Pálffy István, Stahl Judit, sem a Szellő-Erős duett, de még csak Anettka sem. A tévék stábjaik másodvonalbeli figuráit küldték ki.

Marinello

Az első szám a gokartverseny volt. A szpíker megállás nélkül pörgött, hogy a maranelloi pályán vagyunk, Gajdos Tamás pedig épp most száll be egy piros Ferrariba. A versenyzők három kört zavartak le a pályán. Minden szem a tv2 istállójára szegeződött, hiszen ők autószakértő csapattal érkeztek, legalábbis a team tagjai szerkesztik a csatorna autós műsorát. Ehhez képest a versenyt a Duna TV mácsója, Braczkó Gábor nyerte.

Gajdos a szpíkernek magyarázta a bizonyítványt, közben nosztalgiázott, hogy járt ő ide a gyerekeivel, akik az apa-, vagy az anyatejjel szívták magukba a benzingőzt.

Méhecske

Míg az első versenyszám a tévék gyorsaságát hivatott szimbolizálni, a második a pontosságot példázta a maga módján. Egy mozgó körhintából kellett a tévéseknek labdákat dobálni egy csapattársnál lévő ládába. A számot a Budapest TV szőkéje és feketéje élvezte a legjobban: vidáman zümmögtek a körhinta egyik méhecskéjében. A győztes azonban itt a tv2 volt. Nagy örömködés támadt, láthatóan nagy kő esett le Gajdosék szívéről: nehogy már bukjanak, mikor a tavalyi parádén ők szerezték meg a kupát.

A díjkiosztón az igazgatónő megelőlegezte, hogy jövőre egy "mégnagyobbszabású" versenyt rendeznek a Vidámparkban, több számmal, és reményei szerint több résztvevővel. Érdekes lett volna még megtudni, hogy a hiányzó négy csapattal kapcsolatban a bulit követő fogadáson milyen élceket böfögtet fel a lazacos szendvics. Azonban ez nem derült ki, mert az Index riportere nem volt éhes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?