Játsszunk most együtt, amíg csak lehet...

2002.05.25. 21:41
A magyar televíziók hírműsorainak munkatársai játékos vetélkedőn vettek részt a Budapesti Vidámparkban. Három csatorna három-három munkatársa kérte el magát péntekre, hogy kiszállhasson egy vidámparki kanyar erejéig a hírgyártásból. A leggyorsabb tévé címet a Duna, a legpontosabbét a tv2 nyerte. A hírezők gokartoztak, célba dobtak, és az is kiderült, hogy a gyerek az apatejjel szívhatja magába a benzingőzt.
A szervezők hét televízió, az MTV, az RTL Klub, a tv2, a Duna TV, a Satelit, a Budapest TV, és a Magyar ATV munkatársait invitálták, de csak a tv2, a Duna TV, és a Budapest TV képviselői mentek el. A szervezők és a megjelent tévések nem firtatták, hogy mi lehet az oka a távolmaradásnak.

Gáz

A vidámpark igazgatónője egy kicsit szomorkodott a mérsékelt részvétel miatt, de a rendezvényt nem fújták le, bár az egyik szervező fennhangon kimondta, amit mindenki gondolt: Nagy gáz, hogy szinte többen vannak az eseményről tudósítók, mint a résztvevők.

A meghívó alapján a gyanútlan azt hihette, hogy a Noguchi and Peters marketingcég által rendezett verseny szakmai lesz: arról fog szólni, hogy mely csatorna készíti a leggyorsabb és legpontosabb hírműsort. Elhibázott gondolat: ilyen címeket a piac oszt, főleg.

Jófejek

Igaz, az arra tévedt vidámparkozók sem azért maradtak, mert érdekelte őket, vajon nem Csőarcok, Jófejek illetve Citromfejek-e - mint Bodó Viktor filmjének figurái - a tévés arcok, ha nem a kamera előtt állnak. Ettől függetlenül a nézők köréből sustorgás, fojtott kis kacaj kíséri a botlásokat: közhely, hogy elemi igény lesajnálni néha közszereplőt, sztárnak mondott/hitt személyt.

A gyérebb érdeklődést az indokolhatja, hogy nem jelent meg Pálffy István, Stahl Judit, sem a Szellő-Erős duett, de még csak Anettka sem. A tévék stábjaik másodvonalbeli figuráit küldték ki.

Marinello

Az első szám a gokartverseny volt. A szpíker megállás nélkül pörgött, hogy a maranelloi pályán vagyunk, Gajdos Tamás pedig épp most száll be egy piros Ferrariba. A versenyzők három kört zavartak le a pályán. Minden szem a tv2 istállójára szegeződött, hiszen ők autószakértő csapattal érkeztek, legalábbis a team tagjai szerkesztik a csatorna autós műsorát. Ehhez képest a versenyt a Duna TV mácsója, Braczkó Gábor nyerte.

Gajdos a szpíkernek magyarázta a bizonyítványt, közben nosztalgiázott, hogy járt ő ide a gyerekeivel, akik az apa-, vagy az anyatejjel szívták magukba a benzingőzt.

Méhecske

Míg az első versenyszám a tévék gyorsaságát hivatott szimbolizálni, a második a pontosságot példázta a maga módján. Egy mozgó körhintából kellett a tévéseknek labdákat dobálni egy csapattársnál lévő ládába. A számot a Budapest TV szőkéje és feketéje élvezte a legjobban: vidáman zümmögtek a körhinta egyik méhecskéjében. A győztes azonban itt a tv2 volt. Nagy örömködés támadt, láthatóan nagy kő esett le Gajdosék szívéről: nehogy már bukjanak, mikor a tavalyi parádén ők szerezték meg a kupát.

A díjkiosztón az igazgatónő megelőlegezte, hogy jövőre egy "mégnagyobbszabású" versenyt rendeznek a Vidámparkban, több számmal, és reményei szerint több résztvevővel. Érdekes lett volna még megtudni, hogy a hiányzó négy csapattal kapcsolatban a bulit követő fogadáson milyen élceket böfögtet fel a lazacos szendvics. Azonban ez nem derült ki, mert az Index riportere nem volt éhes.