Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A TV2 nem használhatja a Tengeri helyszínelőket

2007.05.11. 20:09
Ideiglenesen eltiltotta a Fővárosi Bíróság pénteken a TV2-t a "NCIS - Tengerészeti Helyszínelők" megjelölés használatától - közölte a Viasat3 pénteken.

A két kereskedelmi televíziós társaság között másfél éve indult a polgárjogi pereskedés, ami azután kezdődött el, hogy a Viasat3 2005 októberében eljárást indított a TV2 ellen, mert az szerintük jogosulatlanul használta egyik műsorának címéül a "NCIS - Tengerészeti Helyszínelők" szóvédjegyet.

Varró Balázs, a Viasat3 pr-menedzsere pénteki közleményében tudatta: a bíróság ideiglenes intézkedéssel eltiltotta a TV2-t a "NCIS - Tengerészeti Helyszínelők" megjelölés használatától mind a műsorsugárzás, mind pedig a műsor reklámozása tekintetében.

Az indoklás

A bíróság indokolásában arra utalt, hogy elfogadja azt az érvelést, miszerint a TV2 által használt műsorcím összetéveszthető a Viasat3 által védjegyként lajstromozott "Helyszínelők" szóval.

A bíróság nem tiltotta el a TV2-t attól, hogy a "NCIS - Tengerészeti Helyszínelők" címmel műsoron lévő sorozatot tovább is sugározza, ám a "valószínűleg jogsértő cím" miatt új címadásra kötelezte a társaságot - olvasható a kommünikében, amely rámutat: "a bíróság az ideiglenes intézkedést előzetesen végrehajthatóvá nyilvánította, azaz a TV2 fellebbezésére tekintet nélkül végrehajtható".

Új, rövidebb cím

Lóránt Gergely, a TV2 kommunikációs vezetője péntek este közölte: betartják a bírósági határozatot, ám a döntés ellen fellebbeznek. Az eddigi "NCIS - Tengerészeti Helyszínelők" című műsorukat hétfőn már "NCIS" címmel sugározzák.