Piroska
3 °C
4 °C

A TV2 nem használhatja a Tengeri helyszínelőket

2007.05.11. 20:09
Ideiglenesen eltiltotta a Fővárosi Bíróság pénteken a TV2-t a "NCIS - Tengerészeti Helyszínelők" megjelölés használatától - közölte a Viasat3 pénteken.

A két kereskedelmi televíziós társaság között másfél éve indult a polgárjogi pereskedés, ami azután kezdődött el, hogy a Viasat3 2005 októberében eljárást indított a TV2 ellen, mert az szerintük jogosulatlanul használta egyik műsorának címéül a "NCIS - Tengerészeti Helyszínelők" szóvédjegyet.

Varró Balázs, a Viasat3 pr-menedzsere pénteki közleményében tudatta: a bíróság ideiglenes intézkedéssel eltiltotta a TV2-t a "NCIS - Tengerészeti Helyszínelők" megjelölés használatától mind a műsorsugárzás, mind pedig a műsor reklámozása tekintetében.

Az indoklás

A bíróság indokolásában arra utalt, hogy elfogadja azt az érvelést, miszerint a TV2 által használt műsorcím összetéveszthető a Viasat3 által védjegyként lajstromozott "Helyszínelők" szóval.

A bíróság nem tiltotta el a TV2-t attól, hogy a "NCIS - Tengerészeti Helyszínelők" címmel műsoron lévő sorozatot tovább is sugározza, ám a "valószínűleg jogsértő cím" miatt új címadásra kötelezte a társaságot - olvasható a kommünikében, amely rámutat: "a bíróság az ideiglenes intézkedést előzetesen végrehajthatóvá nyilvánította, azaz a TV2 fellebbezésére tekintet nélkül végrehajtható".

Új, rövidebb cím

Lóránt Gergely, a TV2 kommunikációs vezetője péntek este közölte: betartják a bírósági határozatot, ám a döntés ellen fellebbeznek. Az eddigi "NCIS - Tengerészeti Helyszínelők" című műsorukat hétfőn már "NCIS" címmel sugározzák.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!