Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Index is nyert a Kamera Hungárián

2008.04.09. 19:53
Az idei Kamera Hungárián az RTL Klub műsorai vitték el a legjobb díjat, de a legjobb saját fejlesztésű műsorért a Tv2-t díjazták. Az online kategóriában az Index olaszliszkai riportfilmjét díjazták.

Az RTL Klub öt, a Magyar Televízió három, míg a Tv2, a HírTv és az ATV egy-egy kategóriában nyert az idei Kamera Hungárián. A tévés díj legjobb saját fejlesztésű műsor kategóriájában idén a Tv2-n futó Médiacápa nyert, a legjobb licencműsor a Széf lett, míg a legjobb tényfeltáró riportért a HírTv Célpont című műsorát díjazták.

Tamás Bence, az egyik díjazott

A zsűri értékelése szerint a legjobb magazinműsor a nosztalgikus könnyűzenei Dob+Basszus (egytémás magazinműsor kategóriában) és a külpolitikai témákat bemutató Panoráma (többtémás műsor) lett. Mindkét műsort a Magyar Televízió sugározza.

A stúdióbeszélgetések közül idén az ATV Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel készített beszélgetéseit találta a legjobbnak a zsűri, a dokumentumfilmek közül a Forradalom arca című alkotás, a dramatikus művek közül a Buhera Mátrix, az ismeretterjesztő kategóriában pedig a nagyvárosi állatvilágot bemutató Budapesti vadon kapta az első díjat.

A műsorarculat kategóriában a közszolgálati televízió Szarvashiba című nyelvművelő műsora kapta a díjat, míg a legjobb előzetes címet a Széf reklámfilmje nyerte el.

Az idén először kiosztott online műsorok kategóriában az Index Nyilas kereszt vallási jelleggel című videójának ítélte a díjat a zsűri. Ács Dániel, Kálmán Mátyás és Tamás Bence Gáspár videóriportjában az olaszliszkai emlékkoncert vendégei fejtették ki véleményüket aktuális társadalmi kérdésekről.

A Kamera Hungária Televíziós Fesztiválra 519 pályamű érkezett összesen (ezek hossza összesen 15885 percet tett ki). A kategóriazsűrizést követően a döntőbe jutott 105 művet a versenyzsűri bírálta el, döntésük alapján kategóriánként egy-egy szemledíjat, összesen 13 díjat és a legjobb egyéni teljesítményekért 3 alkotói díjat, valamint különdíjakat - köztük a „Háló szabad”-kategóriában az online alkotásnak járó díjat - illetve közönségdíjakat adtak át a Winkler Nóra és Réz András által vezetett gálaműsor keretében a Magyar Nemzeti Galériában szerda este.