Valér
2 °C
8 °C

Életmódcsatorna indul

2006.03.10. 16:14
Az Echo Tévét és a Magyar Hírlapot is tulajdonló Széles Gábor most wellness-csatornát indít. Jön a Vital TV.

Május elsejétől a nap huszonnégy órájában sugározza adásait a Vital TV, az új magyar életmódcsatorna.

"A Vital TV nem azt szeretné megmutatni, hogy hogyan élnek mások, hanem hogy hogyan élhetnénk az adott körülmények között jobban" - mondta az MTI-nek Óvári András, az induló csatorna vezérigazgatója, aki ezt megelőzően tizennégy éven át volt a Műszertechnika Holding informatikával és telekommunikációval foglalkozó kereskedelmi cég vezérigazgató-helyettese.

A Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozó Vital TV egyaránt foglalkozik majd gasztronómiával és környezetvédelemmel, turizmussal és sporttal, egészségüggyel és wellness-szel, divattal, természetgyógyászattal és lakberendezéssel, de szándéka szerint szigorúan politikamentes lesz.

"Nem az extrém, a luxus, az ötcsillagos szállodák bemutatására törekszünk, hanem az átlagember számára is elérhető belföldi és külföldi kirándulási, turisztikai lehetőségek ismertetésére" - hozta fel a csatorna műsorkészítési elvének példájaként Óvári András, aki szerint ezt tartják majd szem előtt akkor is, ha főzésről, kultúráról, sportról, vagy bármi egyébről esik szó.

A vezérigazgató érdekességként említette meg, hogy a Vital TV más életmódcsatornákkal ellentétben reggelente kétórás aktuális magazinműsorral jelentkezik majd.

A műsorok negyven százaléka saját készítésű lesz, hatvan százalékát pedig vásárolt programok alkotják. A szerkesztőgárda már felállt, ami a műsorvezetőket illeti, meglepetésekre lehet majd számítani, hiszen lesznek közöttük ismert arcok, de kipróbálnak fiatal, ígéretes tehetségeket is - mondta.

A Vital TV ugyan csak május elsejétől sugározza teljes műsoridőben adásait, ám április közepétől kedvcsinálóként programjai megjelennek az ECO TV-ben. A Vital TV mint kreatív műsorkészítő teljesen önálló lesz, saját stúdióval, vágószobákkal rendelkezik, ám infrastruktúrákban osztozik az ECO TV-vel - mondta végül Óvári András, az új életmódcsatorna vezérigazgatója.