Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Viva Plus: új zenetévé AOL-tőkéből

2002.01.04. 14:05
Több mint 15 millió eurós beruházással az AOL Time Warner és a Viva Medien AG közös tévés zenei adót indít, Viva Plus néven.
A veszteséget hozó Viva 2-t pótló adó január 7-én startol, és szerkezetileg a CNN hírcsatorna mintájára épül fel. A Handelsblatt pénteki kiadásában ágazati körökre hivatkozva azt jelentette, hogy az AOL már kifizette a 49 százalékos részesedéséért járó 40 millió eurót.

- Egy híradó tudósítói modelljét ötvöztük egy zenei adó szerkezeti elemeivel - közölte a Viva konszernfőnöke a Handelsblattal. A Viva Plus a videoklipek mellett az élő interjúkra és az interaktivitásra épít, miközben a CNN-hez hasonlóan a képernyő alsó részén a friss zenei hírek és szenzációk számára tart fenn hírszalagot. Ehhez sűrű tudósítói hálózatot épített ki: riporterei egyebek között Los Angelesből, Londonból, Hamburgból, Kölnből, Frankfurtból, Berlinből, Münchenből jelentkeznek a pop-rock világ legjelentősebb híreivel.

Az adó a 14-29 éves nézői célcsoportnál 2 százalékos piaci részesedést akar elérni, miután n a Viva-csoport további európai terjeszkedése zsákutcába jutott. Az olasz "Rete A" adó átvétele a lap szerint nem halad, mert a Viva sokallja az árat.