Átadták a VOLTfolió díjakat

2002.06.20. 23:54
Idén, második alkalommal adták át a VOLTfolió Kulturális Médiadíjat, mely az egyik legnagyobb szavazóbázison alapuló közönség-, és jelentős szakmai díj is egyben. Ezzel a díjjal - a felkért kulturális élet szereplői és a közönség szavazatai alapján - az ifjúsági és kulturális média legjobbjait tüntetik ki.
A VOLTfolió díjjal azokat a médiumokat, médiaszemélyiségeket, műsorvezetőket, szerkesztőket, rovatokat, lapokat és portálokat díjazzák, akik és amelyek az ifjúsági, kulturális tájékoztatás területén - a szavazók szerint - a legjobbak. A szakmai díjazottak a hazai kulturális közélet több mint 200 felkért szereplőjének szavazatai alapján kerültek ki. A közönség online, SMS és szavazólapos voksolással dönthetett. Részükről összesen 61 678 szavazat érkezett.

A díj, a felszarvazott, egyesek szerint bikát formázó kazetta, amelyet Lovas Barna tervei alapján Ádám Krisztián készített, először a tavalyi évben, a VOLT Fesztivál nyitónapján került a média munkatársainak asztalára. Akkor az Est FM, Superman és Harsányi Levente, Déri Zsolt, Philip (ő duplán), valamint a Wanted magazin és az Index legénysége vitte el a bikát.

Többen másodszorra is megkapták a díjat

Philip
A csütörtök esti gálán, a Thália Színház színpadán "Televíziós műsorvezető" kategóriában a szakmai díjat Philip (VIVA+), a közönségdíjat Aczél Réka (m1) kapta. A "Tv műsor" kategóriában a szakma és a közönség egybehangzóan a Zanzibár (m1) műsorát ítélte a legjobbnak. A szakma szerint a legjobb "Televízió" a VIVA+, a közönség ebben a kategóriában a díjat az RTL Klub-nak ítélte.

"Rádiós műsorvezető" kategóriában a szakma elismerését Abaházi Csaba (Danubius), a közönségét Jáksó László (Danubius) kapta. A szakma szerint a legjobb "Rádió műsor" a Hajrá magyarok! (Danubius), a közönség a díjat ebben a kategóriában a Jáksó Hot 20 (Danubius) műsornak ítélte. A szakmai szavazatok alapján holtverseny alakult ki a "Rádió" kategóriában: a Bridge Fm és a Tilos Rádió egyaránt díjazott lett. A közönség a Danubius Rádiót ítélte a legjobbnak.

"Magazin" kategóriában a szakma a Wanted Magazint a közönség a Bravo-t jutalmazta. "Újságírók" kategóriában szakmai díjat kapott Uj Péter, a közönség többsége pedig Para-Kovács Imrére voksolt.

A szakmai grémium az "internetes portálok" közül az index.hu-nak ítélte a díjat, míg a közönség az origo-t tartotta érdemesnek a VOLTfolió díjra. "Honlap" kategóriában csak közönségdíj született: az akos.hu weblapnak járt a díj.

Különdíj a Rádió C-nek

A VOLTfolió gála keretében sor került egy, a Pannon GSM által alapított különdíj átadására is, melyet a Rádió C nyert el. A díj 6 millió forint értéket képvisel, melyet a jövőben egy kulturális műsor készítésére fordíthatnak. A mobilszolgáltató a díjat azért ítélte a Ráció C-nek, mert műsorkultúrájával új hangot, új színt képvisel a hazai rádiózás palettáján.