Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Voltfólió médiadíjak 2002-ben is

2002.06.04. 16:26
Tavaly az ország második legnagyobb fesztiváljának, a soproni VOLT Fesztiválnak szervezői kulturális médiadíjat alapítottak, mellyel a zenészszakma és a közönség szavazatai alapján a média legjobbjait tüntetik ki. A szervezők a közönség szavazatait még június 10-ig várják a voltfolio.hu-n vagy SMS-ben. Az idei díjátadó gálának Budapest ad otthont, június 20-án.
A VOLTfolió Kulturális Médiadíj az ismert kulturális, vagy zenei díjak fordítottja. A "hagyományos" díjak esetében a média képviselőinek (többnyire újságírók és szerkesztők) javaslata és értékelése alapján a művészvilág részesül elismerésben. Ilyen a Grammy, ilyen az Oscar, de valami ilyesmi a hazai Arany Zsiráf rendszere is.

A VOLTfoliónál mindez pontosan fordítva működik. A díjjal azokat a médiumokat, médiaszemélyiségeket, műsorvezetőket, szerkesztőket, rovatokat, lapokat és portálokat díjazzák, akik és amelyek a kultúra területén a zsűri szerint a legjobbak.

A VOLTfolió díj szakmai és közönségdíj is egyben. A díj alapítói életre hívták a VOLTfolió kuratóriumát, amely tagjának a hazai kulturális élet és a média kilenc fontos, meghatározó szereplőjét kérték fel. A kuratórium tagjait arra kérték, jelöljenek 50-50 személyt (zenészeket, színészeket, közéleti személyiségeket), akiket szakmai szavazóként voksolásra buzdítanak tv-műsor, műsorvezető és televízió csatorna, rádióműsor, műsorvezető és rádió, magazin, újságíró, internetes portál és honlap, összesen 10 kategóriában. A jelölések alapján állt össze a 300 tagú szakmai szavazói kör.

Az ő szavazataik alapján alakult ki a szakmai szavazás győzteseinek névsora (ez csak a gálán kerül nyilvánosságra). A kategóriánként legtöbb szavazatot kapott 5-5 jelöltre a közönség is leadhatja a szavazatát a www.voltfolio.hu weblapon található szavazólapon. Szavazhat a közönség SMS-ben is: jelöltek sorszámát a 06 20 20 20 020-as telefonszámra, vesszőkkel elválasztva kell elküldeni.

A VOLTfolió Gálaestet június 20-án a Thália Színházban rendezik, ahol 20 díj, 10 szakmai- és 10 közönségdíj kerül kiosztásra.