Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Voltfólió médiadíjak 2002-ben is

2002.06.04. 16:26
Tavaly az ország második legnagyobb fesztiváljának, a soproni VOLT Fesztiválnak szervezői kulturális médiadíjat alapítottak, mellyel a zenészszakma és a közönség szavazatai alapján a média legjobbjait tüntetik ki. A szervezők a közönség szavazatait még június 10-ig várják a voltfolio.hu-n vagy SMS-ben. Az idei díjátadó gálának Budapest ad otthont, június 20-án.
A VOLTfolió Kulturális Médiadíj az ismert kulturális, vagy zenei díjak fordítottja. A "hagyományos" díjak esetében a média képviselőinek (többnyire újságírók és szerkesztők) javaslata és értékelése alapján a művészvilág részesül elismerésben. Ilyen a Grammy, ilyen az Oscar, de valami ilyesmi a hazai Arany Zsiráf rendszere is.

A VOLTfoliónál mindez pontosan fordítva működik. A díjjal azokat a médiumokat, médiaszemélyiségeket, műsorvezetőket, szerkesztőket, rovatokat, lapokat és portálokat díjazzák, akik és amelyek a kultúra területén a zsűri szerint a legjobbak.

A VOLTfolió díj szakmai és közönségdíj is egyben. A díj alapítói életre hívták a VOLTfolió kuratóriumát, amely tagjának a hazai kulturális élet és a média kilenc fontos, meghatározó szereplőjét kérték fel. A kuratórium tagjait arra kérték, jelöljenek 50-50 személyt (zenészeket, színészeket, közéleti személyiségeket), akiket szakmai szavazóként voksolásra buzdítanak tv-műsor, műsorvezető és televízió csatorna, rádióműsor, műsorvezető és rádió, magazin, újságíró, internetes portál és honlap, összesen 10 kategóriában. A jelölések alapján állt össze a 300 tagú szakmai szavazói kör.

Az ő szavazataik alapján alakult ki a szakmai szavazás győzteseinek névsora (ez csak a gálán kerül nyilvánosságra). A kategóriánként legtöbb szavazatot kapott 5-5 jelöltre a közönség is leadhatja a szavazatát a www.voltfolio.hu weblapon található szavazólapon. Szavazhat a közönség SMS-ben is: jelöltek sorszámát a 06 20 20 20 020-as telefonszámra, vesszőkkel elválasztva kell elküldeni.

A VOLTfolió Gálaestet június 20-án a Thália Színházban rendezik, ahol 20 díj, 10 szakmai- és 10 közönségdíj kerül kiosztásra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!