Kornélia
-1 °C
15 °C

Bombariadó a Való Világban

2003.01.05. 17:00
Másfél órára tűzszerészek lepték el az RTL Klub Való Világ villáját, mert a rendőrségen egy gyerekhang bejelentette, hogy bomba van az épületben. Robbanószerkezetet a rendőrség nem talált, a négy eddig beköltözött lakónak azonban biztonsági okokból ki kellett költöznie félórára. A rendőrség eljárást indított.
Fél órára el kellett hagynia az RTL Klub valóságshow-jának otthont adó Való Világ villát az eddig beköltözött négy lakónak. A rendőrségen ugyanis vasárnap fél 12-kor egy gyerekhangú telefonáló bejelentette, hogy bomba fog robbanni a való villában - tájékoztatta az Indexet a BRFK sajtóosztálya. Bár feltételezni lehetett, hogy vaklármáról van szó, minden bejelentést kivizsgálnak, így a rendőrség tűzszerészek segítségével átvizsgálta az épületet, ahol nem talált robbanószerkezetet. A rendőrség nyomozást indított. (A valósághsow stúdióját egyébként a játékosok csak kiszavazáskor, vagy rendkívüli esetekben hagyhatják el.)

Bár a Való Világ történetében még nem volt példa bombariadóra, az RTL-székházban már volt precedens hasonlóra - nyilatkozta Indexnek Árpa Attila, a Való Világ producere, hozzátéve, hogy ezért fel voltak készülve az ehhez hasonló esetekre is. Ismertetése szerint a bombariadó idejére az eddig beköltözött négy villalakót a "villaautókban" helyezték el, de holmijaikat nem lakoltatták ki ideiglenesen. Miután kiderült, hogy nincsen bomba a villában, mindenki visszaköltözhetett az épületbe.