Olivér
5 °C
8 °C

A Való Világban nincs gerillareklám

2002.09.27. 16:19
A producer szerint a Való Világban nincs illegálisan bejuttatott szereplő, viszont náluk is előfordulnak "mellbimbók, részeg játékosok, ondós beszélgetések", csak nem adják le.
"Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy azt szavazzon be a Való Világba, akit akar" - mondta Árpa Attila, a műsor producere a Népszabadságban pénteken megjelent cikkel kapcsolatban. A napilap információi szerint az egyik játékost egy ruhakereskedelmi cég és annak üzletfelei juttatták be, annyi szavazatot jelentő telefonhívást produkálva, amennyi a bekerüléshez kell.

Árpa Attila - habár örömét fejezte ki, hogy a Népszabadság címlapon foglalkozik a műsorral - nem érti, hol van a történetben a problémás pont. "A show egyik játékosa, Lorenzo valóban egyetlen márkához tartozó ruhákat visel, de a rendezők nem akarnak beleszólni ilyen kérdésekbe - mondta a producer az Indexnek. - Ez egy valóságshow, ahol mindenki a saját ruháját viseli, azt amit a műsor előtt viselt, és amit utána is fog. Ez az ő életük, amibe mi nem szólunk bele." Hozzátette, hogy azért sem tartja elképzelhetően az esetet, mert a szükséges szavazatszám elérése az ésszerűnél nagyobb telefonszámlát generálna.

Lorenzo ruháit, saját bevallása szerint, egy ruhakereskedelemmel foglalkozó barátjától kapta, hogy a játék alatt is hordja azokat. Ebben azonban a műsorkészítők semmi kivetnivalót sem láttak. "Problémát akkor okozna az ügylet, ha a játékos írásos szerződést kötött volna a Való Világ-beli szereplésével kapcsolatban." Ilyesmiről viszont a producernek nincs tudomása.

Árpa sajnálatát fejezte ki, hogy "lényegi kérdések helyett" marginális témák foglalkoztatják a sajtót. A producer az Index kérdésére elmondta, hogy a lényeg a két valóságshow közti különbségben rejlik. "Most jöttem az ORTT kerekasztal-beszélgetéséről, ahol elmondtam: mi is be tudnánk vágni mellbimbókat, részeg játékosokat, ondós beszélgetéseket a napi összefoglalókba, hasonlók nálunk is előfordulnak, de szeretnék minden műsor után emelt fővel végigmenni az utcán."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?