Eladják a Való Világot

2004.01.22. 16:52
Egy horvát tévécsatornának értékesítené a Való Világ licenszét az RTL Klub. Nálunk viszont jön a Survivor 2, sőt lehet hogy VV4 is lesz.
A Való Világ elnevezésű valóságshow licenszének értékesítésén gondolkodik az RTL Klub. A csatorna már előrehaladt tárgyalásokat folytat egy szintén RTL érdekeltségbe tartózó horvát televíziós csatornával, de Csehországból és Ukrajnából is érdeklődnek a formátum iránt. -tudta meg az index Dirk Gerkenstől, az RTL Klub vezérigazgatójától.

Való Világ a Föld körül

A horvát műsorszolgáltatóval eddig még csak szóbeli megállapodás született, de az RTL Klub reménykedik abban, hogy a Való Világ hamarosan Horvátországban is látható lesz. A formátum eladásával nem csak a szabálygyűjteményt adja át a csatrona horvát partnerének, de a szereplőválogatásban, és a show lebonyolításában is részt vesznek majd a magyar szakemberek.

A Való Világ licenszének külföldi eladását nehezíti, hogy a Big Brother tulajdonosa, a holland Endemol már többször jelezte, hogy a Való Világ feltűnően hasonlít saját valóságshowjukra, amely már a világ számos pontján sikert aratatott.

Valóság a csapból is

Az RTL Klub saját készítésű formátumának eladását segítheti, hogy más hasonló műsorokkal szemben, a Való Világ nem fáradt ki a harmadik szériára. A VV3 nézettsége ugyanis felülmúlja az eddigi szériák átlagát, hiszen míg az első és a második sorozat a nézők 37 százalékát vonzotta a reality show indulása utáni harmadik héten, addig a karácsony után debütáló harmadik széria 40 százalékos átlagos nézettséget ért el a tizennyolc és negyvenkilenc év közötti korosztályban. - mondta el Dirk Gerkens, majd hozzátette: A csatorna további nézőszám-emelkedésre számít, és ha a Való Világ beváltja a hozzáfűzött reményeket, nem zárható ki, hogy a jövőben a negyedik szériát is műsorra tűzik.

Annyi már biztos, hogy a márciusban induló Anyacsavar elnevezésű reality show után, melyben két család cserél édesanyát pár hétre, még ebben az évben adásba kerül a Survivor című második szériája is.

Emellett a csatorna vezetése nem zárta ki, hogy a közeljövőben az RTL Klubon más valóságshow-val is találkozhatnak a nézők.

Régiek és újak

A tavaszi műsorstruktúrát azonban még a Való Világ 3, illetve az Anyacsavar uralja majd. Márciustól indul emellett Bajor Imre új esztrádműsora, és a Sztárbox, amelyben a csatorna sztárjai csapnak össze egymással a ringben. Az új évadban emellett folytatódnak a profi boksz közvetítések is, áprilisban pedig az ország műveltségét méri fel a mostanában mellőzött Vágó István.

Májusig emellett biztos a képernyőn marad a Szeress most! című szappanopera, amelynek nézettsége emelkedni fog a csatorna vezetésének reményei szerint.