1956-ban külföldre menekült magyarok százaival készített interjút a Memory Project stábja, a gépfegyveres forradalmároktól az akkor még kisgyerekként menekülő Andy Vajnáig. Válogatás az interjúkból az Indexen.

1. rész: Dadogva kiáltottuk ki a forradalmat

2016.10.23. 07:56

Külföldre menekült 56-osok százával készített interjút a Memory Project stábja, a gépfegyveres forradalmároktól az akkor még kisgyerekként menekülő Andy Vajnáig.

Válogatásuk 1. részében arra válaszolnak a világ '56-osai:

Mi a legélénkebb emlékük a 60 évvel ezelőtti forradalomról?

A rendező, Pigniczky Réka, az Egyesült Államokban született és nevelkedett magyar menekült szülők gyermekeként, a budapesti CEU-n és a New York-i Columbián tanult, televíziós újságíró, producer és független dokumentumfilmes. 2006-ban rendezte első dokumentumfilmjét, a   Hazatérést , amellyel elnyerte a Filmszemle Schiffer Pál Emlékdíját. Második dokumentumfilmjét, az  Inkubátort   2010-ben fejezte be, ezt beválasztották 2010 legjobb 25 magyar filmje közé.

Az interjúkat Andrea Lauer Rice-szal közösen készítették. A teljes interjúfelvételek a memoryproject.online honlapon érhetők el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?