Hanks és Garner adja át az Oscar-díjakat

2004.02.03. 11:00
A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks is az Oscar-díj átadók között lesz a február 29-ei díjkiosztón, az Alias sorozat főszereplője Jennifer Garner pedig felvételről lesz látható, ahogy a technikai és tudományos díjakat átnyújtja - jelentette be a 76. Oscar-ceremónia producere, Joe Roth.
Tizenegyedszer nyújtja át idén az Oscart Tom Hanks, aki ötször vett részt jelöltként az ünnepségeken és két egymást követő évben át is vehette a legjobb színésznek járó díjat: 93-ban a Philadelpiáért és 94-ben a Forrest Gumpért. A 47 éves színész jelenleg a Coen testvérek vígjátékában a The Ladykillerben szerepel, 2005-ben Steven Spielberg új alkotásában a The Terminalban Catherine Zeta-Jones partnere lesz.

Az Amerikai Filmakadémia Jennifer Garnert, az Alias sorozat és a Daredevil- A Fenegyerek szereplőjét a február 14-ei rendezvényre kérte fel háziasszonynak, ahol három tudományos- és technikai Oscar-díjat ad át: a Digidesign cégnek, Bill Tondreau-nak és egy életmű Oscart Peter D. Parks-nak. A díjátadást az Oscar-gálán felvételről játsszák be.

Az idei ünnepségen a legtöbb jelöléssel, tizeneggyel A Gyűrűk ura - A király visszatér vesz részt, a legfiatalabb legjobb színésznő jelölt, az új-zélandi születésű Keisha Castle-Hughes pedig 13 éves.