John Malkovich magyar lesz

2004.02.11. 13:04
John Malkovich következő filmjében Magyarországon játssza el az angol bérgyilkos szerepét, a chicagói Steppenwolf színházban pedig egy felvidéki hőst alakít.
Bár a gyártó cég nem erősítette meg, de - a Cinematrix filmes portál értesülése szerint - John Malkovich igent mondott egy magyar vonatkozású film főszerepére. A készülő film egyelőre John Malkovich's Untitled Hungarian Project munkacímen fut.

John Malkovich
Az angol-kanadai produkcióban Malkovich egy angol bérgyilkost alakít, akit üzleti ügyei szólítanak Magyarországra. A produkció a tervek szerint nyolcvan százalékban Magyarországon forog, Malkovich pedig minimum hat hetet tölt itt. A forgatás pontos kezdete a színész ügynöke szerint a jövő héten kiderül.

A felvidéki John Malkovich

Stephen Jeffreys drámaíró Magyarországon játszódó színdarabot ír a chicagói Steppenwolf színház legnagyobb sztárjának tartott Malkovich számára - írja a Metromix színházi szaklap. Még ennek a darabnak sincs címe, csak annyi biztos, hogy az első világháború végén, Felvidéken játszódik, 2005. április 16-án mutatják be Chicagóban és két hónapig lesz műsoron.

Tavaly Glenn Close és Patrick Stewart volt Budapesten az Oroszlán télen című tévéjáték forgatása miatt, Anette Bening és Jeremy Irons pedig még Kecskemétre is elutazott Szabó István rendezésében készült Being Julia munkálatai alatt.