Johnny Depp Oscar-esélyes lett

2004.02.23. 10:32
Az amerikai film- és televíziós színészek egyesülete (Screen Actors Guild/SAG) Johnny Deppnek ítélte a legjobb férfi, Charlize Theronnak a legjobb női főszereplő díját, a legjobb teljes szereposztása A Gyűrűk Ura-trilógia befejező részének volt.
Az egyesület egy héttel az Oscar-díjak osztása előtt, vasárnap este hirdetett eredményt a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban tartott gálán. A SAG által tizedik alkalommal kiosztott díjak évről-évre mind rangosabbá váltak, és az Arany Glóbusz mellett az Oscar-díjak egyik legmegbízhatóbb előrejelzőjévé nőtték ki magukat. (A SAG csak színészi kategóriákban nyújt át díjakat.)

#alt#
Johnny Depp A Karib-tenger kalózaiban
Johnny Depp a legjobb főszerep-lőnek járó elismerést A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka című filmben alakított Jack Sparrow kapitányért érdemelte ki, de a színész nem jelent meg a ceremónián.

Depp ugyanezért a szerepért Oscar jelölést is kapott. Ami a SAG Oscar-előrejelzésének a megbízhatóságát illeti: a két másik színész-jelölt Sean Penn (Titokzatos folyó) és Bill Murray (Az elveszett jelentés) szintén számos kritikusi díjat nyert már, sőt a szintén Oscar-esélyeket növelő Golden Globe-ot is (Sean Penn a dráma, Bill Murray a vígjáték kategóriában).

Charlize Theron a Szörnyetegben (Monster) nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplő díjat vehette át vasárnap, a 91 éves Karl Malden pedig életműdíjban részesült .

A legjobb férfi mellékszereplő díját Tim Robbins (Titokzatos folyó), míg a legjobb női mellékszereplőjét Renée Zellweger (Cold Mountain) vihette haza.

A Sírhant művek és a Szex és New York színészei a legnívósabbak

A televíziós sorozatok legjobb szereposztását két HBO-s produkció kapta: dráma kategóriában a Sírhant művek, vígjátékban a Szex és New York. Az Egyesült Államokban vasárnap vetítették a Szex és New York című sorozat befejező részét. A sorozat hat évadot élt meg, és a legnagyobb titokban forgatták az utolsó részt, amelyből kiderül, hogy Carrie Bradshaw és Mr. Big végérvényesen egymásra talál-e.

A különböző színészi kategóriában Al Pacino és Meryl Streeep (Angels in America), Kiefer Sutherland (24), Frances Conroy (Sírhant művek), Tony Shalhoub (Monk) és Megan Mullally (Will and Grace) lett a legjobb.