Tarantino visszatér

2004.04.07. 18:29
Az amerikai kritikusok a Kill Bill 2-ben a tarantinói humor és párbeszéd visszatérését üdvözölték. Eközben Quentin Tarantino már az újabb részeket tervezi.
A Képek! Sok vér! Kattintson! Az első részben a lány négyévnyi kómából magához térve elindult, hogy kivégezze egykori bérgyilkos munkatársait, akik vérfürdővé változtatták az esküvőjét. Ezek közül a második részben Elle Driverrel (Daryl Hannah), Buddal (Michael Madsen), majd egykori főnökével és gyerekének apjával, Billel (David Carradine) számol le.

Tarantinói humor és párbeszéd

A tengerentúli kritikák ódákat zengenek a második részről. A Hollywood Reporter briliánsnak, pezsdítőnek nevezi a Love Story alcímű filmet, olyannak, mely meghatározza a jövő trendjét. Kiemelik még, hogy bár a két részre vágott megafilm epizódjai között rengeteg a különbség, a két film tökéletesen kiegészíti egymást.

A Kill Bill 2-ben például tarantinói humor, és párbeszéd is feltűnik, és az első résznél kevesebb véres, akciódús és több érzelmes jelenet lesz. Az ázsiai helyszínek után a második epizód Mexikóban játszódik, a szamuráj kultúra megidézése után vadnyugati hangulatot teremtve.

Animált Kill Bill

A filmet az 57. Cannes-i Filmfesztivál esélyesének is tartották, de mivel Tarantino lesz a nagyjátékfilmes zsűri elnöke, versenyen kívül vetítik a nemzetközi fesztiválon május 16-án este. A sztárok megjelenésével ünnepélyesített bemutató után kerül csak a film a francia mozikba.

Tarantino közben már a folytatást tervezi: animációban mesélné el Bill előtörténetét, vagy a Mennyasszony első áldozata, a Vivica A. Fox által alakított Vernita Green ötéves kislányának sztoriját.