Szűk körben debütált Harry Potter

2004.05.24. 18:12
Hatezer Potter-rajongó jelent meg a New York-i Radio City Music Hall nagytermében a Harry Potter kalandjainak harmadik részének világpremierjén.
A Rupert Grint, Emma Watson és Daniel RadcliffeA legnagyobb érdeklődés a 14 éves Radcliff megjelenését kísérte, a filmszínház előtti járdaszakasz már az esemény előtti órákban megtelt autogramra vadászó rajongókkal.

A J.K. Rowling világsikerű regényfolyamának harmadik részéből Alfonso Cuaron spanyol rendező által készített 136 perces film a sorozat előző két részénél valamelyest komolyabb témákat feszeget, jelezve, hogy a főszereplő és társai a kamaszkorba lépnek.

Míg a 2001-ben, illetve 2002-ben bemutatott előző két rész, a Harry Potter és a bölcsek köve, illetve a Harry Potter és a tikok kamrája bőségesen megmagyarázza a nézők számára a brit írónő elsöprő sikerű könyveiben megálmodott varázslóvilág legapróbb részleteit, az azkabani foglyról szóló részben a rendező szinte azonnal a dolgok közepébe vág, hogy aztán ellenállhatatlanul ragadja magával a nézők képzeletét.

A film európai bemutatója a jövő héten lesz, a világ más országainak filmszínházaiban pedig június 4-től kezdik vetíteni a Harry Potter és az azkabani fogoly című filmet.