Bukott Madonnát visszaengedik a vászonra

2004.06.09. 10:44
Hello, Sucker címmel filmmusicalt forgat a Martin Scorsese, Madonna, Jeremy Scott triász. Scott rendez, Scorsese producerkedik, Madonna pedig a drogproblémákkal küzdő Courtney Love orra elől halászta el a főszerepet. A kritikusok továbbra sem hatnak elrettentő erővel a popdívára.
Madonna ismét sanszot kapott, hogy megjelenjen a filmvásznon. Az énekesnő Texas Guinanként elhíresült szabadszájú némafilmszínésznő szerepében domboríthat majd. Guinan Mary Louise Cecilia néven ír katolikus bevándorlócsalád gyermekeként látott napvilágot, majd 1920-as években a legendás lovas hírében álló színésznő hollywoody westernfilmekben szerepelt.

A szőke texasi cowgirl azonban nemcsak a filmszakmában mozgott otthonosan, éjszakai pillangóként a night clubok ismert alakja is volt, aki az alkohol- és szesztilalom ellen (1920-33) szólalt fel, ha a figyelem középpontjába került. Fellépéseit a szállóigévé vált Hello, Sucker! felkiáltással kezdte. Innen a film címe.

Madonnát továbbra sem tántorították el a filmezéstől a kritikák, amik élesen támadták az 1980-as években a Sanghai meglepetésért, a Kétségbeesve keresem Susanért, majd a férje, Guy Ritchie rendezte 2002-es Hullámhegyért.

Madonna a producer

A The Sun értesülése szerint Madonna a produkcióban nemcsak főszereplőként vesz részt, hanem társproducerként is segíti Martin Scorsese munkáját, és természetesen a filmzenét is ő írja majd. A film soundtrackjének első kislemeze egy 1920-as sláger, a There'll Be Some Changes Made lesz. A hírek szerint Madonna ég a vágytól, hogy végre megformálhassa Guinan karakterét, amit testreszabottnak érez. Az énekesnő már egy teljes albumra való hanganyagot rögzített.

A rendezői feladatokat Jeremy Scott látja el, aki egyébként Madonna American Life című dalához készült, erőteljesen háborúellenes töltetű videoklip munkálatait is irányította. A filmmusical forgatási munkálatai jövőre kezdődnek.

A popnagyasszony feltűnése a mozivásznon nem is annyira meglepő, hiszen produkciós cége, a Maverick már 2001-ben megvásárolta a történet jogait. Bár az eredeti tervek szerint színpadi show alapjául szolgált volna, végül a megfilmesítés mellett döntöttek.

A botrányhősnő, Courtney Love is esélyes volt Guinan szerepére, de hiába írt már meg jónéhány dalt a szerep kedvéért, a drogozás miatt a produkció készítői nem tartottak igényt a munkájára.