Aaliyah nélkül kell forgatni a Mátrix folytatását

2001.08.26. 21:33
A Bahamákhoz tartozó Abaco szigetén szombaton repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette a 22 éves Aailyah. Az énekes-színésznő következő szerepét a Mátrix folytatásban alakította volna.
Röviddel a felszállás után valószínűleg motorhiba miatt lezuhant egy Cessna típusú gép a Bahama-szigetek egyikén. A Floridától mintegy 250 kilométerre fekvő Abacón történt szerencsétlenségben kilencen haltak meg, közöttük a 22 éves Aaliyah is. A fiatalon befutott énekesnő a helyszínen életét vesztette.

Aaliyah
A szemtanúk szerint a kétmotoros gép szombat este előbb felszállt, majd baljára dőlt, ezután pedig a közeli bozótosba csapódott. Ezután tűz ütött ki a gépen. A lángokban a helyszínen heten életüket vesztették, a gyorsan a helyszínre érkező mentőalakulatok két sérültet még kórházba tudtak szállítani, ám ők is belehaltak a sebesüléseikbe.

Az r'n'b stílusban utazó Aaliyah - teljes nevén Aaliyah Haughton -, aki éppen legújabb klipjét forgatta a szigeten, hazatérőben volt, amikor a tragédia történt. A Brooklynban született énekesnő korán lépett a hírnév útjára, már 11 évesen híres zenészekkel lépett fel. Debütáló albuma 1994-ben jelent meg, első slágere a zsenge korára utaló 'Age ain't but a number' volt. Lemezeiből azóta több mint egymillió kelt el.

Színésznőként az Öld meg Rómeót! című filmben szerepelt először, a mozihoz írt dal, a 'Try again!' ugyancsak sikert hozott az énekesnőnek. Következő szerepét a Mátrix folytatásában kapta volna, Keanu Reeves partnereként. Az énekesnő hivatalos oldala a halálhír után a számtalan érdeklődő miatt elérhetetlenné vált.