Minden idők legjobb rosszfiúi

2004.08.19. 12:08
A brit Total Film kíváncsi volt arra, kik azok, akiket imádunk utálni, ezért közönségszavazást tartottak arról, ki minden idők legnagyszerűbb antihőse.
Robert De Niro lett Travis Bickle, a Taxisofőr Oscar-díjra is jelölt bőrében minden idők legnagyobb filmes antihőse a Total Film 10-es toplistája alapján. Martin Scorsese 1976-os remekműve a mocskos nagyváros és a veterán vietnámi katona találkozásáról azonban csupán egy hajszállal előzte meg a Leon, a profit, amelyben Jean Reno alakít keményfejű bérgyilkost, akinek a szívét mégis meglágyítja a 12 éves Natalie Portman.

A kedvenc gonoszak listája
1.) Travis Bickle (Robert De Niro - Taxisofőr, 1976)
2.) Leon (Jean Reno - Leon, a profi, 1994)
3.) D-Fens (Michael Douglas - Összeomlás, 1993)
4.) Harry Callahan (Clint Eastwood - Piszkos Harry, 1971)
5 .) Alex DeLarge (Malcolm McDowell - Mechanikus narancs, 1971)
6.) Mad Max (Mel Gibson - Mad Max, 1979)
7.) Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins - A bárányok hallgatnak, 1991)
8.) Jack Carter (Michael Caine - Öld meg Cartert!, 1971)
9.) Snake Plissken (Kurt Russell - Menekülés New Yorkból, 1981)
10.) John Rambo (Sylvester Stallone - Rambo, 1982)
Ráadásul bebizonyosodott, hogy hogy az SZTK-szemüveg is lehet attraktív, ugyanis Michael Douglas állhatott még fel a dobogó harmadik fokára, az Összeomlás los angeles-i idegroncs ámokfutójaként.

A tizes listán előkelő helyezést ért el Mel Gibson Mad Maxe, és a keménykalapos Alex DeLarge Kubrick 1971-es filmjéből, a 'Mechanikus narancs'-ból, akit Malcolm McDowell alakított.

Az olvasók szerint a listáról nem maradhatott le a nyájas modorú Dr. Hannibal Lecter sem, aki 1991-ben Anthony Hopkinsnak Oscar-díjat hozott. Stallone legendás Rambo-ja is helyett kapott a kedvenc gonoszok között. .

"Lehetnek szokatlanok, amorálisak vagy diabolikusak, de ezek azok az alakok, akiket szeretsz gyűlölni - kommentálták a listát a Total Filmnél a szerkesztők. Megátalkodottak, velejéig romlottak, de mi mégis szeretjük őket.

Cinematrix