A Gigli fölényesen 'nyert' az anti-Oscaron

2004.02.29. 13:20
Aratott a Gigli - az "anti-Oscar", a legrosszabb filmeket megillető Arany Málna díj kiosztásán hat kategóriában is "győzött" szombat este Jennifer Lopez és Ben Affleck közös filmje.
A John Wilson forgatókönyvíró által 1980-ban alapított Arany Málna díj "győzteseinek" névsorát hagyományosan az Oscar-díj átadása előtt egy nappal hozzák nyilvánosságra. A 617 tagú bíráló bizottságban 39 amerikai szövetségi állam és 15 idegen ország képviselői vesznek részt - a filmszakma jeles tagjai, újságírók és mozirajongók.

Az év legrosszabb filmjét megillető trófeát az 54 millió dolláros költséggel leforgatott, de mindössze hatmilliós bevételt hozó Gigli kapta meg. A film forgatásán ismerkedett meg és szeretett egymásba - igaz, nemrégiben már szétvált - Jennifer Lopez és Ben Affleck, akik most "vigasztalásként" elnyerték a legrosszabb női, illetve férfi főszereplő díját, valamint közösen a legrosszabb filmes páros díját is. Kettőjük közül Affleck járt rosszabbul, mivel két másik filmjében, a Daredevilben és a Paycheckben játszott szerepét is megemlítették "érdemei" között.

Martin Brest megkapta a legrosszabb forgatókönyvírónak és a legrosszabb rendezőnek járó díjat - ezzel a Gigli lett az első film, amely hat Arany Málnát szerzett.

A legrosszabb női, illetve férfi mellékszereplő díját Demi Moore kapta a Charlie angyalai mozifilm változatában, és Sylvester Stallone a Spy Kids 3D: Game Over című filmben mutatott alakításáért.

A golflabda méretű, aranyfestékkel befújt műanyag díjakat, melyeknek értéke a szervezők szerint 4,89 dollár, a kaliforniai Santa Monicában adták át.