Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Arany Békát kapott a Bánk bán-film

2002.12.10. 16:32
Káel Csaba filmjét is díjazták a lengyelországi Lodzban tartott Camerimage fesztiválon. A világ egyik legjelentősebb operatőri seregszemléjén megjelent Ken Loach, Tim Roth és Francis Ford Coppola is.
Káel Csaba filmje, a Bánk bán kapta az Arany Béka-díjat a lengyelországi Lodzban megrendezett Camerimage fesztivál december 7-i záróünepségén. A világ egyetlen filmoperatőri seregszemléjeként ismert Camerimage fesztiválon Zsigmond Vilmos, a film operatőre vette át az elismerést.

Az Arany Békát a legjobb operaadaptációért kapta a Bánk bán-film. A díjak odaítéléséről az öttagú főzsűri - Kovács László, Dante Spinotti, Adam Greenberg, Franco Di Giacomo és Koltai Lajos - döntött, de Billy Williams (Gandhi) és John Mathieson (Gladiátor) operatőrök is segítették munkájukat.

A fesztivál életműdíját Freddie Francis (Dűne, Elefánt ember, Rettegés foka) kapta. Az operatőr legjobb munkáit bemutató retrospektív vetítéssorozatban olyan filmek szerepeltek, mint Carel Reisz klasszikusa, a Szombat este, vasárnap reggel.

A fesztiválra minden évben ellátogatnak a világ leghíresebb operatőrei és filmesei. Idén a képmestereken kívül Ken Loach, Volker Schlöndorff, Francis Ford Coppola, Andrzej Zulawski és Bertrand Tavernier filmrendezők illetve Irene Jacob és Tim Roth színészek is jelen voltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?