Schwarzenegger az Alien 5-ben?

2003.07.08. 18:50
James Cameron megarendező a brit közszolgálati médiumnak nyilatkozva élesen támadta David Fincher Alien-értelmezését és nem zárta ki, hogy a Predator mondakörrel kapcsolatos gubancolódás nyomán Arnie és Sigourney együtt ütközhetnek meg a savas rémekkel.
Szóba került Arnold Schwarzenegger filmes jövője, amikor a BBC1 riportjában James Cameron filmrendező a elmondta véleményét Terminator 3 sikeréről. "Egy szóval: nagyszerű. Egy kis részem remélte, hogy nem jó, de egy másik részem remélte, hogy sikeres lesz. És sikeres lett. Annyira örülök, hogy az lett. Jonathan Mostow nagyszerű filmet csinált. Arnold nagyszerű formában van. Nagyon tetszik, amit a szerepével csinál" - mondta Cameron, aki részt vett A gépek lázadása megírásában és egyébként a két korábbi Terminátor film készítésében illetve a Két tűz között kémthrillerben is együtt dolgozott a testépítő származású osztrák akcióhőssel.

Arra a kérdésre, hogy más lett volna-e az akciófilm, ha ő rendezi, a mester természetesen igennel válaszolt. Cameron szerint más lett volna a struktúra és máshogy végződött volna a történet.

Felvetődött, hogy beteszik

Legyél te is izmos!
A mester nem rejtette véka alá lesújtó véleményét az Alien 3-ról: "Utáltam egyszerűen. Utáltam, amit tettek... Ki nem állhattam, hogy csak úgy odamentek és lelőtték azokat a nagyszerű karaktereket, akiket behoztunk és az anya-lánya kapcsolatot. Bűzlött. Remélem ezt kivágják" - mondta.

Az Alien 5 a jelenleg készülő Alien és Predator csatájával nem azonos, bár azzal vélhetően összefüggő filmtervben a első Predator mozi hőse, Schwarzenegger az első olyan sztárrá válhat, aki emberfeletti módon csőpostai feladványként siklik egy akció-mondakörből a másikba.

"Úgy érti, hogy igaz e, hogy köze van e az Alien 5-höz? - reagált a firtatásra a szakállas rendező - Nos bizonyos mértékben igen. Épp azt tekintjük át, hogy készítsünk e folytatást. A szokásoshoz hasonló valamin gondolkodunk. Egy csomó nagyszerű karakter és természetesen Sigourney. Arról is beszélgettünk, hogy betesszük [Arnold Schwarzeneggert] a filmbe."

Az Index Filmoknyomozó Posszéja szerette volna kikérni Arnold Schwarzenegger véleményét, a sztárt azonban nem lehetett elérni, mert épp feketemisét tartott Irakban.