Auguszta
-7 °C
0 °C

Aranybanán 2002 - a díjazottak

2002.10.29. 15:04
A Banán Klub, a Toldi mozi és a Francia Intézet közös szervezésében került megrendezésre az 5. Menekülés a rövidfilmbe fesztivál, amely a Toldi moziban október 27-én az Aranybanán pályázat díjkiosztójával ért véget.
A díjazott filmeket október 31-én, csütörtökön lehet megtekinteni a Toldi moziban két blokkban, 18:45 órakor (Carla Barotti, Csendország, Hilda története, Hypnos) és 20:15 órakor (Baki, Ott vagy még?, Nemzeti dal, Idegen test, Jobb a Fradi!, Téves, Hannibál még mindig éhes, Kisposta).

A pályázatra beérkezett 97 film megtekintése után a zsűri - Schulze Éva (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Durst György (Duna Műhely) és Török Ferenc, filmrendező - a következő díjakat ítélte oda.

Kisjátékfilm kategóriában Aranybanán díjat kapott: Vécsei Márton Carla Barotti című filmje
Dokumentumfilm kategóriában Aranybanán díjat kapott: Lakatos Róbert Csendország című filmje
Animációs film kategóriában Aranybanán díjat kapott: Igor Lazin Hilda története című filmje

Különdíjak:

A Filmunió különdíját (300 000 Ft-os támogatás filmátíráshoz) valamint a Toldi mozi különdíját (kísérőfilmként való vetítés) Komenczi Norbert Baki című filmje kapta. A Toldi mozi különdíját (kísérőfilmként való vetítés) Ulrich Gábor Idegen test című filmje kapta. A Banán Klub különdíját (kiutazás 2003. februárjában a clermont-ferrand-i rövidfilmfesztiválra) Vécsei Márton a Carla Barotti című filmért kapta.

A zsűri több különdíjat is kiosztott. Így díjat kapott Fliegauf Benedek Hypnos című filmje és Buglya Sándor-Vince Tamás Nemzeti dal című filmje. Ezenkívül a zsűri különdíjat adott Ábel Péternek és alkotócsoportjának is.

További díjak:

A Fekete Doboz Alapítvány Roma Médiaiskolája az ott folyó műhelymunkáért kapta a díjat. Ezen belül kiemelten Szirmai Norbert és Révész János Jobb a Fradi! című filmje. Babos Tamás, Szabó Gyöngyi és Herrmann Péter Kisposta című filmjének fényképezéséért, míg Orosz Dénes az Ott vagy még? című film forgatókönyvéért kapott díjat. Roszik Lindát Thúróczy János Téves című filmjében nyújtott színészi alakításáért díjazták.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!