James Bond kiütötte Harry Pottert

2002.11.25. 13:13
47 millió dollárt kaszált az új James Bond-film, a Halj meg máskor! az Egyesült Államokban és Kanadában, ezzel pedig nem csak a múlt heti győztes Harry Potter és a Titkok Kamrája című alkotást utasította a maga mögé, de minden idők legígéretesebben induló James Bond-története is lett.

Negyven év legjobb ügynöke

Eddig a három éve bemutatott a Világ nem elég című epizód tartotta a rekordot 33,5 millió dollárral, ezt szárnyalta most túl az új rész, ami így a Metro-Goldwyn-Mayer történetének második legsikeresebben nyitó filmje címet is elnyerte. Az Egyesült Államokon kívül a film eddig 24 millió dollár bevételt hozott, és Angliában 13,8 millió dolláros jegyeladásával szintén a listák élére küzdötte fel magát.

Potter, fel a kezekkel!
A film népszerűsítésébe sok pénzt fektetett a filmstúdió, például a londoni premierre jégpalotává sminkeltek egy mozit, utalva arra, hogy a negyven éve sikerrel futó sorozat huszadik részében Őfelsége ügynöke egy izlandi jégkastélyban számol le az ügyeletes gonosszal. A reklámhadjárattal felcsigázott nézők azonban nem csalódtak, hiszen a mozik kapujában végzett közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek 85 százaléka nagyon jónak vagy egyenesen kiválónak tartja a Halj meg máskort!

A mágia már nem elég

A Harry Potter és a Titkok Kamrája ezen a hétvégén 42,4 millió dollár bevételt ért el, ami ezúttal azonban csak a második helyre volt elegendő. A titkos ügynök tehát ezen a héten legyőzte a varázslótanoncot, de a két hős közt dúló meccs még közel sem ért véget, hiszen a Warner filmstúdió vezetői bíznak abban, hogy a Hálaadás hétvégéjén a családok inkább a gyermekeknek szóló Harry Potter fogják választani. A fiatal mágus második iskolai évét feldolgozó film azonban már eddig is jól szerepelt, hiszen a bemutató óta eltelt tíz napban már 148,5 millió dollár értékben váltottak rá jegyet Amerikában, és közel 130 millió dollárért a világ más országaiban.

A karácsonyi szeretet-kiárusítás közeledtét jelzi, hogy a lista harmadik helyére a Friday after next című film került, amelyben Ice Cube egy roppant gonosz Mikulással küzd meg, míg a negyedik a Télapu második része Tim Allen főszereplésével.

A magyar mozikban decemberben láthatóak majd az amerikai filmszezon első heteiben bemutatott alkotások, így várhatóan nálunk is ezek a filmek fogják megszállni a nézettségi listákat. A Harry Potter és a Titkok kamráját december 5-én mutatják be itthon, és a felfokozott érdeklődést jelzi, hogy a jegyelővétel már hetekkel ezelőtt megkezdődött. A nagy vetélytárs, a Halj meg máskor premierje csak két héttel később, december 19-én lesz.