Meg Ryan a Cannes-i fesztiválzsűriben

2003.04.17. 14:12
A neves filmfesztivál zsűrijében ezúttal indiai szépségkirálynők, negédes hősnők, romantikus filmek rendezői és kínaiak is helyet kaptak.
A neves Cannes-i filmfesztivál zsűrijében a szofisztikált közönség meglepetésére helyet kapott a negédes filmekből ismert Meg Ryan, és a Bollywood-i filmcsillag, Aishwarya Rai is, aki tavaly Devdas című flitteres mjuzikeljével mutakozott be Cannes-ban, versenyzésben pedig a Miss World első helyezettjeként szerzett tapasztalatokat.

Zsűrizni fog
A szerdán közzétett lista szerint a zsűrit Patrice Chereau vezeti. A francia rendező Margot hercegnő című romantikus drámájának forgatókönyvével 1994-ben maga is díjat nyert a fesztiválon, nemzetközi szinten a Truman show forgatókönyvírójaként tett szert némi ismertségre.

Bírál még a Szex, hazugság, videóval 1989-ben Arany Pálmát nyerő, a Solaris-szal pedig magát leíró Steven Soderbergh, a francia Karin Viard színésznő, az óvatlanul rokfortnak is olvasható Jean Rochefort, Erri de Luc, olasz író és a kínai Jiang Wen rendező is.

A fesztivál az 1952-es Tulipános Fanfan remake-jével indul május 14-én, és a különböző nemesfémekből készült Pálmák kiosztásával ér véget, 25-én. A fesztivál háziasszonya az egykori modell és Maléna, Monica Belluci lesz.