Erzsébet
1 °C
4 °C

Rendezőt gázoltak Cannes-ban

2002.05.23. 08:25
Egy koreai rendezőt ütöttek el a Cannes-i filmfesztiválon, a tettes megállás nélkül tovább hajtott.
Az ismert dél-koreai rendező Kwak Yae-young (Cannes-ba a "My Sassy Girl" című munkája kapcsán érkezett) a Petit Majestic nevű bárból egy partiról tartott kifelé éppen, amikor egy arra haladó autó - amelyik lassítás nélkül belehajtott a tömegbe - elütötte.

Kwak a földre került, az autó tovább ment, majd kis távolság megtétele után megállt volna, ha a zömmel franciákból álló tömegből nem válik ki több személy is azzal, hogy nem történt semmi különös, hajtson tovább. A sofőr habozott, de engedett az unszolásnak és továbbgördült anélkül, hogy egy pillantást vetett volna a még mindig földön fekvő Kwakra, majd az eset közvetlen közelében leparkolt és hölgykísérőjével a Fesztiválpalota felé vette az irányt.

Közben Kwak ismerősei - köztük a parti házigazdája, a Mirovision nevű cég igazgatója - hiába győzködték az utcán állókat, hogy állítsák meg az autót és hívják ki a rendőrséget, minden próbálkozásuk kudarcot vallott. A mentők perceken belül a helyszínen voltak és a Mirovision elnökével együtt kórházba szállították a rendezőt, aki szerencsére csak kisebb zúzódásokat szenvedett és még aznap, a reménytelennek látszó rendőrségi vizsgálat előtt elhagyta Cannes-t.

Cinematrix

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?