István, Vajk
17 °C
34 °C

Rendezőt gázoltak Cannes-ban

2002.05.23. 08:25
Egy koreai rendezőt ütöttek el a Cannes-i filmfesztiválon, a tettes megállás nélkül tovább hajtott.
Az ismert dél-koreai rendező Kwak Yae-young (Cannes-ba a "My Sassy Girl" című munkája kapcsán érkezett) a Petit Majestic nevű bárból egy partiról tartott kifelé éppen, amikor egy arra haladó autó - amelyik lassítás nélkül belehajtott a tömegbe - elütötte.

Kwak a földre került, az autó tovább ment, majd kis távolság megtétele után megállt volna, ha a zömmel franciákból álló tömegből nem válik ki több személy is azzal, hogy nem történt semmi különös, hajtson tovább. A sofőr habozott, de engedett az unszolásnak és továbbgördült anélkül, hogy egy pillantást vetett volna a még mindig földön fekvő Kwakra, majd az eset közvetlen közelében leparkolt és hölgykísérőjével a Fesztiválpalota felé vette az irányt.

Közben Kwak ismerősei - köztük a parti házigazdája, a Mirovision nevű cég igazgatója - hiába győzködték az utcán állókat, hogy állítsák meg az autót és hívják ki a rendőrséget, minden próbálkozásuk kudarcot vallott. A mentők perceken belül a helyszínen voltak és a Mirovision elnökével együtt kórházba szállították a rendezőt, aki szerencsére csak kisebb zúzódásokat szenvedett és még aznap, a reménytelennek látszó rendőrségi vizsgálat előtt elhagyta Cannes-t.

Cinematrix