Homoszexuális westernt forgat Ang Lee

2003.11.30. 15:09
A Tigris és Sárkány és a Hulk rendezője ezúttal két texasi cowboy homoszexuális szerelméről készít romantikus filmdrámát.
A Hulk premierje óta sok szakértő találgatta, hogy mi is lesz Ang Lee újabb produkciója, most már azonban biztos, hogy a Tigris és sárkány és rendezője új műfajban próbálja ki magát. a távol keleti kung-fu filmek és a képregény-adaptációk után most a westernfilmet rendez. A Brokeback Mountain cím ű alkotás érdekessége, hogy két homoszexuális cowboy szerelmét meséli el.

Ang Lee
Ang Lee
A film a Kikötői hírek forgatókönyvét is jegyző E Annie Proulx Pulitzer-díjas novellája alapján készül, és a Hollywood Reporter értesülései szerint az írónő részt vesz a mű mozgóképpé adaptálásában is. A művet eredetileg Gus Van Sant filmesítette volna meg, csak akkor került szóba Lee neve, amikor a novella jogai a Columbia Studiotól a Universlhoz kerültek.

Melegség erőszak helyett

Az akciófilm műfaját különleges látásmódjával megújító távol-keleti rendező ezúttal különleges effektek nélkül készít filmet, hiszen a Brocebak Mountainben inkább az érzelmeken és a dialógusokon lesz a hangsúly.

A Wyoming és Texas prérijein játszódó romantikus történet főszereplői egy farmer és egy cowboy, akik első találkozásuk után egymásba szeretnek, és együtt élik meg az 1960-as évek nagy változásait. A film végigköveti szerelmük történetét, és kalandos életük, sőt a rendezői tervei szerint az alkotás bizonyítja majd, hogy a szerelem halhatatlan és legyőzhetetlen.