Julia Roberts és Cameron Diaz a legértékesebb színésznők

2003.12.03. 10:28
A Hollywood Reporter idén is összeálította a legbefolyásosabb szórakoztatóipari munkásnők listáját. Az élen színfalak mögé húzódó vezérigazgatók, hollywoodi sztárok be sem fértek az első tízbe.

20 millió dolláros arc
20 millió dolláros arc
Véget ért Julia Roberts királynősége: mostantól Cameron Diazzal kell osztoznia a világ legjobban fizetett színésznője címen, mivel a Charlie angyalai szőke sztárja is 20 millió dolláros gázsit kérhet már egy-egy filmért.

Diaz már tavaly is veszélyeztette a hamarosan a Mona Lisa mosolya című filmben látható Roberts pozícióját, mostanra azonban sikerült is utolérnie. Rajtuk kívül más színésznő húszmilliós gázsiról nem is álmodhat: az utánuk következő Nicole Kidman, Drew Barrymore és Reese Witherspoon legfeljebb 15 milliót tehet zsebre egy-egy filmért, míg Halle Berry maximum 14, Sandra Bullock és Angelina Jolie pedig 12-15 millió dollár körüli összeget tud kialkudni magának egy-egy szerepért.

és a másik
és a másik
Mindez a Hollywood Reporter azon listájából derül ki, amelyet a szaklap - immár 12. alkalommal - a szórakoztatóipar 100 legbefolyásosabb nőjéről állított össze, és amelynek az első tíz helyén filmstúdiók, tévétársaságok és lemezcégek vezetői tanyáznak: az első például a Sony Pictures társelnöknője, a tavaly még csak a harmadik helyet elfoglaló Amy Pascal, a második a Universal Pictures elnöknője, Stacey Snider, a harmadik a CBS Entertainmentet elnöklő Nany Tellem.

Olyan név, akit nemcsak a szakma, hanem a széles nyilvánosság is ismer, egy van a Top 10-ben: Oprah Winfrey, aki a 6. helyet szerezte meg magának. Az említett Roberts az összesített listán a tizenharmadik (tavaly a 12., tavalyelőtt pedig a 3. hely volt az övé), a Harry Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling az ötvenötödik, Madonna a hatvanhetedik, az Olsen ikrek pedig a tavalyi 98. helyről a 84.-re tornázták fel magukat.

A tíz legbefolyásosabb nő
1. Amy Pascal, Sony
2. Stacey Snider, Universal
3. Nancy Tellem, CBS
4. Sherry Lansing, Paramount
5. Gail Berman, Fox
6. Oprah Winfrey, Harpo
7. Nina Jacobson, Buena Vista
8. Susan Lyne, ABC
9. Dana Walden, Fox
10. Judy McGrath, MTV

Cinematrix