Hobbitok testközelben

Ananova
2003.07.08. 00:27
Életnagyságú orkok, az Egy Gyűrű, Galadriel gyöngyös ruhája és 654 középföldei szereplő lesz látható egy londoni múzeumban.
A Gyűrűk ura rajongói nemsokára maguk is látogatást tehetnek a hobbitok, koboldok és orkok világába - adta hírül az Ananova. Jon Tucker, a múzeum igazgatója elmondta:"Kiállításunk egyedülálló módon betekintést enged a filmtrilógia kulisszái mögé. Lehetővé teszi, hogy a rajongók találkozhassanak kedvenc szereplőikkel, legyenek azok jók vagy gonoszak."

A Lord Of The Rings Motion Picture Trilogy által szervezett tárlaton a jók és gonoszak mellett látható lesz a történet középpontjában álló Egy Gyűrű is.

A londoni Tudományos Múzeum termei szeptember 16-ától telnek meg a film szereplőivel, 654 orkkal, hobbittal, tündével és varázslóval, akik közül egyesek interaktív képernyőkön keresztül Középfölde kultúrájáról és fajairól beszélnek majd. A közönség elé kerül Galadriel egy ruhája is, amelyet egyébként Indiában készítettek.

Tucker szerint "a kiállítás a trilógia méltó negyedik része lesz. Ezzel válik teljessé a legenda." Az utolsó epizódot 2003. december 17-én mutatják be. A trilógia leforgatása 18 hónapig tartott, 15000 statiszta vett részt benne, és 5000 négyzetméternyi növényt és virágot ültettek a forgatás előtt egy évvel, Hobbitfalva ökotudatosságának hangsúlyozására.

A londoni múzeum lesz az európai közönség egyetlen lehetősége arra, hogy megtapogassa egy ork fogazatát, hiszen a kiállítás ezután Sydney-be, Szingapúrba, majd Bostonba utazik.