Kaki, pisi, szex

2001.02.02. 15:03
Ünnepélyes pillanathoz érkezett a filmtörténet. A megindultságtól remeg a hangom, zavaromban izzad a tenyerem. A Hangyák a gatyában című celluloid mocsok elérte azt a színvonalbeli békaülepet, ahonnan már nincs lefele.
Igen kérem, ez a film pont arról szól. Szexről, nemi érésről, erotikus fantáziákról és a hormonháztartás felborulásának köszönhetően elkövetett baromságokról.

Meredezik
A tizenöt éves főszereplő egy reggel arra ébred, hogy önálló életre kelt a fütyikéje. Meredezik, sőt, megszólal, és olyan dolgokra irányítja főhősünk figyelmét, melyek eddig kevéssé hozták lázba. Innentől kezdve a néző tulajdonképpen egy filozófiai alapkérdés boncolgatásának újabb stációját látja szeme előtt feltárulni a kérdés, hogy a férfiember indviduuma mennyiben falloszvezérelt?

...a lányoknak milyen formás seggecskéjük van...
A férfiember, jelen esetben tizenöt éves főhősünk, végig járja a személyiségfejlődés rögös útját. Először azon spekulál, hogy a fütyikéjét miként kell minden áron beleimádkozni, becsempészni, bedurrantani a lányok puncikájába. Meg arra koncentrál, hogy a lányoknak milyen formás seggecskéjük van, és hogy milyen izgatóak bírnak lenni a póló alatt megbúvó mellecskék.

Később, ahogy azt a fejlődéstörténetek hosszú sorában megszoktuk, változik az énkép, és az érzelmi motiváció győzedelmeskedik az ösztönvilág felett. E konklúzió eléréséhez azonban még át kell esnünk néhány közbülső állomáson. Nevezetesen a kutyácska lepisili a cipőcskénket, a prostika beavat a kéz a másban szituáció rejtelmeibe, (ez azért különösen jó, mert utána lehet szagolgatni a praclikákat), és a katarzis előtt nem sokkal szembesülnünk kell a valóval: Ha valakinek hashajtót adnak, az púzikál, és bizony bekaksizik.

...a fütyikéjét miként kell minden áron beléjükimádkozni...
Ezek a kérdések egy tizenévesről szóló történetben természetesen kihagyhatatlanok. Csakhogy a film alkotóinak el kellet volna dönteni, hogy megkockáztatják a három pici csillag kitételét a filmcím mellé, és akkor lehet szabad szájú, a röhejes képi álszemérmet mellőző filmet csinálni, vagy az egész kérdéskörrel stilizáltan, a kínos dolgokat csak utalás szinten felidézve foglalkoznak.

Ehelyett a mű középutas megoldást választott, a Bochkor-Boros duót megszégyenítő infantilizmussal és Sas József sokat próbált arcát is megpirító alpárisággal mesél minderről. Ebben a tálalásban minden összejön: kaki, pisi szex. Kész a hányinger.

Hangyák a gatyában - Harte Jungs
Rendezte: Marc Rothemund
Szereplők:
Marc Rothemund
Axel Stein
Luise Helm
Nicky Kantor