Gyerekmolesztálásról készít filmet a Gyűrűk Ura rendezője

2004.04.23. 17:20
Peter Jackson várhatóan nemsokára hátat fordít mind Középfölde lakóinak, mind King Kongnak, és egy 14 éves lányról fog filmet fogatni, aki megerőszakolása és meggyilkolása után a mennyországból figyelve meséli el, hogyan próbálja egy nyomozó elfogni a tettest, és hogyan dolgozza fel családja a tragédiát.
Alice Sebold The Lovely Bones című bestselleréből eredetileg az itthon csak fesztiválokról ismert Lynne Ramsay (Patkányfogó, Morvern Callar) rendezett volna filmet, ám a skót rendező a Variety szerint kihullott a projektből, és helyére Jackson, illetve két partnere, Fran Walsh és Philippa Boyens került.

Peter Jackson Felbukkanásuk a szaklap szerint nem meglepő: az új-zélandi hármas a monumentális Gyűrűk Ura-trilógia után eleve szerényebb és lehetőleg effektmentes, a Mennyei teremtményekéhez hasonló tónusú hasonló filmet szeretett volna készíteni. Jelöltjeik között olyan projektek voltak, mint például az As Nature Made Him, amely egy új-zélandi orvos igaz története lett volna, aki lányt "csinált" egy újszülött fiúból, mert úgy gondolta, nemi hovatartozásunk nem eleve elrendelt.

Az As Nature Made Him helyett Jacksonék végül egy újabb mamutprodukciónál, a King Kong remake-jénél kötöttek ki, de a The Lovely Bonesszal talán végre valóban kifújhatják magukat - már amennyiben a tárgyalások után valóban szerződést kötnek Aimee Peyronnet producerrel és az angol FilmFourral, amely még 2000-ben a regény első száz oldala alapján vette meg a megfilmesítési jogokat, miután az első körben megkeresett hollywoodi stúdiók nem mutattak érdeklődést a könyv iránt.

Cinematrix