Tarantino leforgatja a Kill Bill harmadik részét

2004.06.22. 15:39
A véres melegítőben szabdalkozó Uma Thurman visszatérésére azonban még tizenöt évet kell várnunk.
A szériák mostani trendje szinte már-már kötelező érvényű, gondoljunk csak a gigászi tömegeket vonzó Mátrix vagy A gyűrűk ura trilógiákra, és akkor a Harry Potter számtalan részéről még szót sem ejtettünk. Quentin Tarantino sem akar sem kimaradni, sem lemaradni, bár a megoldás a non-konform különchöz mérten természetesen egyéni.

A madridi The Associated Press értesülései szerint Quentin Tarantino tervei között szerepel, hogy véres saga-jából trilógiát kreáljon. A hír olyan apropóból látott napvilágot, hogy a rendező Spanyolországban reklámozta a Kill Bill 2. részét, melyet ott csak a jövő hónaptól láthat a nagyérdemű, míg itthon mi már jó ideje élvezhetjük a mozikban. Nem kifizetődő azonban tűkön ülnünk, amíg a Kill Bill következő epizódjára várunk, ugyanis az excentrikus filmdirektor egyáltalán nem kapkodja el a folytatást - ha beleőszülni talán nem is fogunk a nagy várakozásba, akkor is jobb, ha beletörődünk, sok víz folyik le még a Dunán, mire 15 év múlva újra a bosszú vérébe borul a filmvászon.

Klikk a képre!
Annyi információval próbálhatjuk meg kihúzni az elkövetkezendő röpke másfél évtizedet, hogy a leendő harmadik rész középpontjában Tarantino szerint Nicky áll majd. Segítek felidézni Nektek: ő az a csodálkozó szemű, érthető módon meglepett bájos kislány, akinek a Kill Bill első részében a szétdúlt, vértől fröcsögő konyhában a korábbi szeretője és főnöke után indított bosszúhadjárat első állomásán a halál könyörtelen angyala, a menyasszony (Uma Thurman) megígéri, hogy ha felnő és édesanyja, Vernita Green (Vivica A. Fox) csúfos haláláért revansra szomjazik, ő várni fogja.

Tarantino nem titkolja, hogy céljai között az is szerepelt a Kill Bill első két részével, hogy olyan akciójeleneteket forgasson, melyekhez mértet még soha senki emberfia mozivásznon nem láthatott. Evvel kapcsolatban amikor megkérdezték tőle, hogy szerinte az erőszak vonzza-e a közönséget, így válaszolt: "Jobb, ha elhiszed. Úgy értem, pont ez az, ami a filmvászonra való. Roppant lenyűgőző tud lenni. Én mindig is azt vallottam, hogy Thomas Edison nem egyébért találta fel a kamerát a mozi számára, mint hogy az öldöklő és csókolózó embereket mutasson."

Cinematrix