Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A Kill Bill 2 lenyomta Travoltát

2004.04.19. 11:36
Az Uma Thurman alakította Menyasszony története, a Kill Bill 2 hétvégén 25,6 millió dollárral a legnézettebb film lett az amerikai mozikban, míg a másik nagy esélyes: a John Travolta főszereplésében készült The Punisher feleakkora bevétellel a második. A passióra és a Bazi nagy görög lagzis Vardalos új filmjére alig ment el valaki.
A Kill Bill 2 nemcsak a hétvégén lett a legnézettebb 25,6 millióval, de 3,5 millió dollárral felülmúlta a Kill Bill első nyitóhétvégi eredményét, ami a forgalmazó Miramax eddigi rekordja volt. "A Kill Bill közönsége bővült, több női nézője lett, mint az első résznek. Ez betudható a kritikáknak is, hiszen azokból is lejött, hogy a második rész kevésbé erőszakos, és önmagában is élvezhető, anélkül, hogy megnézné az ember az előzményeket" - magyarázta Rick Sands, a Miramax egyik vezetője a siker okát.

Travolta Thurman párbaj

#alt#
Tarantino és Thurman a Kill Bill 2 premierjén
Míg az Uma Thurman játszotta Menyasszony exszerelmén, Billen és exmunkatársain áll bosszút az esküvőjén elkövetett vérengzésért, a The Punisherben (Megtorló) Marvel képregényére alapozott történet szerint Tom Jane alakította FBI-ügynök a családja kiírtásáért áll bosszút a Travolta domborította maffiavezéren.

A The Punisher 14 milliós nyitását a gyártó cég, a Marvel Studios jónak tartja, hangsúlyozva, hogy a filmet mindössze 33 millióból gyártották. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Kill Bill második része kevesebből: 30 millióból készült.

A Miramax választotta ellenfélnek a The Punishert, mikor az eredetileg tervezett február helyett április 16-ára tette a Kill Bill 2 debütálását. A The Punisher forgalmazó cége (Lions Gate) is egyetértett abban, hogy elég nagy a piac a két bosszúálló-filmnek.

A bosszúállás hétvégéje

Magyar toplista április 9-15
1. A passió - 44 millió forint
2. Horrorra akadva 3. - 20,2 millió
3. Gothika - 17,4 millió
4. Scooby-Doo 2. - 14 millió
5. Minden végzet nehéz - 13,3 millió
6. Az elvarázsolt kastély - 10 millió
7. Fék nélkül - Michel Vaillant - 6,8 millió
8. Derült égből Polly - 5,9 millió
9. A Macska - Le a kalappal! - 4,8 millió
10. Az utolsó szamuráj - 3,9 millió
Paul Dergarabedian, az Exhibitor Relations nézettségmérés vezetője hasonlóan vélekedett a BBC-nek: "az emberek bármennyi jó minőségű bosszúálló filmet befogadnak, mivel rengeteg levezetetlen bosszú van bennük, amit a moziban biztonságosan kiélhetnek".

A hétvégi nyertes páros a New York Times szerint is azt bizonyította, hogy a szexuális és erőszakos tartalom még mindig meglepően széles közönséget vonz. Mindezt olyan időszakban, amikor a stúdiók nem szívesen hoznak ki R (restricted - 18 éven felüli) besorolású filmeket, mert a mozik nagyon szigorúan betartják az életkor korlátozást.

Bukottak

Erőszakossága ellenére csak kilencedik lett A passió, aminek húsvét elteltével 72 százalékkal esett vissza a nézettsége: a múlt hétvégi 15,2 millió dollár helyett már csak 4,2 millió dollárt produkált. Az összbevétel így is meghaladja a 360 millió dollárt.

A hét harmadik premierfilmje a Bazi nagy görög lagzit jegyző Nia Vardalos és a brit Toni Collette főszereplésével készült Connie és Carla című vígjáték érte el a legnagyobb bukást a hétvégén. A maffia elől egy Los Angeles-i transzvesztita bárba menekülő két színésznő "eredeti" története 3,3 millió dolláros nyitással csupán a tizenharmadik lett.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft