Kasszasikerrel indított a Kill Bill

2003.10.13. 09:11
Míg a Sun a Kill Bill hétvégi szereplését elemzi, a San Francisco Chronicle a film keletkezésének járt utána. A Hollywood Reporter szerint akcióőrült férfiak, cinikus szinglik és Tarantino-sznobok rekordszámban nézik a 70-es évek japán kung-fu filmjeinek mintájára készült új Tarantino-alkotást, amit a rendező Uma Thurmannal koktélozás közben ötlött ki.
A Kill Bill nézőserege a Hollywood Reporters újságírója szerint háromféle embertípusból áll: az akcióőrült férfiakból, a cinikus szinglikből és a Tarantino-sznobokból. Ezek közül szerinte egyik sem fedi a normális ember fogalmát. "A nagymamák nem akarják megnézni a Kill Billt!"- tette hozzá a Miramax szóvivője, aki szerint az erőszakossága miatt érdeklődik szűkebb réteg a film iránt.

Mindezek ellenére Tarantino "ultraerőszakos" filmje lett a hétvégi bevételi listán az USA-ban a legnézettebb film. A Sun beszámolója szerint a 65 millió dollárból készült Kill Bill a hétvégén az USA-ban több mint 22,7 millió dollárt hozott be, maga mögé szorítva a Scholl of Rockot (15,4 millió), és a másik premiert, a Coen fivérek Kegyetlen bánásmódját (13,1).

A Kill Bill valószínűleg túlszárnyalja Tarantino legutóbbi, hat évvel ezelőtti filmjét, a Jackie Brownt, aminek összesen 40 millió dolláros bevétele volt, de a Ponyvaregény 107 milliós anyagi sikerét - a hírügynökség szerint - nehezen fogja elérni. Felméréseik szerint az eddigi nézők 90%-a a Kill Bill második részére is kíváncsi.

Quentin és Uma koktél közbeni szikrája

A Kill Bill alapötletét Tarantino kedvenc színésznőjével Uma Thurmannel találta ki tíz éve, a Ponyvaregény forgatásakor egy munka utáni koktélozás közben - írta a San Francisco Chronicle.

"Meséltem Quentinnek egy bérgyilkosnőről szóló ötletemről" - nyilatkozta az újságnak Uma Thurman. "Quentin akkor lelkesen helyeselni kezdett és hozzátette: - Egy bérgyilkos-ügynök a másik szereplő, akinek a neve Bill. A film címe pedig Kill Bill."

"Egyből megírtam a film nyitójelenetét - erősítette meg Tarantino a hírt a Chronicle-nek. - Aztán félreraktam a projektet, mert írtam, rendeztem és színészkedtem, Uma közben teherbe esett. A történetet 2000-ben vettem ismét elő, amikor Umával összefutottam az Oscar-partin. Aztán Uma ismét teherbe esett, én meg csak írtam, írtam és újraírtam a sztorit."

Tarantino szerint a késés ellenére sem jöhetett szóba másik színésznő, a Menyasszony szerepét Umának írta, ő volt a múzsája. A Thurman által játszott elit bérgyilkost a történet szerint a Bill elleni bosszúállás vezérli. A három órás film Tarantino eddigi legnagyobb vállalkozása lett. Nyáron megegyezett a forgalmazó Miramaxszal, hogy a hosszúsága miatt az egyrészesnek készült filmet két részben vetítsék. Az első rész nálunk pénteken került a mozikba, a másik jövő februárban.