Kómásra verte énekes barátja Trintignant lányát

2003.07.28. 11:50
Kómában van Marie Trintignant neves francia színésznő, miután egy vilniusi szállodában barátja, Bertrand Canta énekes megverte őt.
A 41 éves színésznőt vasárnapra virradóra, eszméletlen állapotban szállították a litván főváros egyetemi klinikájára. Hétfő hajnalban bonyolult idegsebészeti műtétet hajtottak végre rajta, de azóta is kómában van. Marie Trintignant-t intenzív osztályon kezelik, de hozzátartozói kérésére a kórház semmi információt nem a médiának állapotáról.

Marie Trintignant a híres francia írónő, Colette életéről forgatott filmet Litvániában édesanyja, Nadine Trintignant irányításával. A munkálatokban fivére, Vincent is részt vesz segédrendezőként.

Jean-Louis Trintignant lányát éppen édesanyja szerepeltette először filmen, alig tízévesen az Ilyen is csak velem történhet meg című filmben, amelynek főszereplői Marcello Mastroianni és Catherine Deneuve voltak. Ugyancsak "családi vállalkozás" volt az 1973-ban forgatott Tilos tudni, amelyet anyja rendezett, apja főszereplésével. Marie Trintignant később több bűnügyi filmben is szerepelt, köztük a Fekete sorozatban (1979). Kedvelt színésznője Claude Chabrolnak, aki vele forgatta a Nők történetét (1988) és a Bettyt (1993), valamint Alain Corneaunak, aki a Csendes-óceán hercegében (2000) irányította őt. A magyar közönség is láthatta a színésznőt Leos Carax A Pont-Neuf szerelmesei című alkotásában.