Krimiben tudós: Gosford park kisjátékfilm-novella pályázat

2002.08.21. 15:45
A Felhőc Produkció, a film.hu és Magyarország legfiatalabb filmforgalmazója, az SPI International pénzdíjas pályázatot hirdet bűnügyi kisjátékfilm-novella, egy 10-15 perces film irodalmi alapanyagának megírására. A fődíj 100 000 forint, a jó sztorikból akár film készülhet.
A Krimiben tudós című pályázat alapötletét a Gosford Park, Robert Altman szövevényes krimije adta. A pályázat kiírói "magyar bűn" témakörben várnak izgalmas, okos, megfejtős sztorikat, amelyek itt és most játszódnak Magyarországon.

A pályázat beadási határideje: 2002. szeptember 13., péntek, éjfél. A pályázatokat a filmhu@axelero.hu címre várják. A pályamű körülbelül 5 oldal terjedelmű filmnovella legyen, amely egy maximum 15 perces bűnügyi kisjátékfilm alapanyagául szolgálhat. Kikötések: a filmnovella a krimi zsánerében íródjon; az irodalmi szöveg filmre alkalmazható, szituációkra s nem belső történésekre épülő, cselekményközpontú sztorit írjon le, erős vizualitással.

A pályázat fődíja 100.000 forint és egy 20.000 Ft értékű Copy General szolgáltatási kupon, melynek odaítélésről a háromtagú zsűri: Legát Tibor újságíró (Magyar Narancs) - Lovas Balázs szerkesztő, forgatókönyvíró (film.hu) - Meskó Zsolt filmrendező, producer (Felhőc Produkció) dönt.

A végső eredményhirdetés a beérkezett pályaművek mennyiségétől függően szeptember végére várható. A kiírók vállalják továbbá, hogy a legérdemesebb munkák treatmentté fejlesztésében szakmai segítséget nyújtanak, és a Felhőc gondozásában pályáztatják őket a Magyar Mozgókép Közalapítvány 4K kuratóriumánál.