Kistehén: Nem leszek karácsonyi dísz a fán

2002.12.05. 12:29
A fejhangon kántáló sárga állat legújabb filmjében is a rövid, dekonstruált nyelvi szerkezetek repetitív mintázata mellett száll síkra, azaz öncélúan ismételget jobbára értelmetlen mondatokat.
"Nem leszek karácsonyi dísz a fán" - szögezi le többször nyomatékosan a Kistehén, a főszereplésével készült két és fél perces rajzfilmben. A Sziget fesztiváltól függetlenedett rajzfilmhős december 5-től négy héten keresztül lesz látható minden Hollywood Multiplex moziban vetített film előtt.

A fejhangon kántáló sárga állat legújabb filmjében is a rövid, dekonstruált nyelvi szerkezetek repetitív mintázata mellett száll síkra, azaz öncélúan ismételget jobbára értelmetlen mondatokat. Szerkesztőségünk tagjain végzett gyorsteszt alapján úgy tűnik, mindez két és fél percig mosolyfakasztó hatással bír.

A hintás Kistehén filmhez hasonlóan ezt az epizódot is Igor Lazin rendezte, a zenét és a szöveget pedig Kollár-Klemencz László írta. A figurát alkotó MyFILM Stúdió jelenleg a Kistehén rajzfilmsorozat előkészítésén dolgozik, amelynek megvalósulásáig további rövidfilmek megjelenése várható, az igazi rajongók pedig egy hamarosan megjelenő Kistehén könyvvel tarthatják magukat folyamatosan szinten.