Kusturica filmet forgat Maradonáról

2005.04.02. 10:48
Diego Maradona életéről forgat filmet Emir Kusturica. A bosnyák rendező azt tervezi, hogy végigjárja Maradona profi pályafutásának és magánéletének jelentősebb állomásait.
Emir Kusturica világhírű bosnyák rendező szombaton Buenos Airesben kezdi meg dokumentumfilmjének forgatását Diego Maradona argentin futball-legenda életéről. A Cigányok ideje, az Underground és a Macskajaj című művek megálmodója a La Bombonera Stadionban kezdi meg a munkát: a zseniális futballista hosszú időn keresztül itt kápráztatta el a rajongókat nagyszerű játékával, mielőtt Európába - Spanyolországba és Olaszországba - tette volna át székhelyét.

Kusturica azt tervezi, hogy végigjárja Maradona profi pályafutásának és magánéletének jelentősebb állomásait: Buenos Aires után Nápoly, Barcelona és Kuba következik. "Összetett mű lesz: a forgatás során arra keresem majd a választ, milyen ember valójában Maradona, milyen az igazi személyisége" - mondta készülő filmjéről korábban a rendező.

A legenda

A volt világklasszis futballista 2000 óta él - és vesz részt elvonókúrán - rövidebb-hosszabb megszakításokkal Kubában. Tavalyi hazatérését követően, április 18-án súlyos szív- illetve légzési panaszokkal került be egy Buenos Aires-i klinika intenzív osztályára, ahol tizenkét napon át kezelték. Ezután saját felelősségére távozott, rövid idő elteltével azonban újra kórházba került, majd családja unszolására egy drogbetegekkel foglalkozó intézetbe vonult.

Szeptemberben tért vissza karibi szigetországba, és ott-tartózkodását az év végi ünnepek, illetve nagyobbik lányának ballagása miatt szakította meg egy hónapra. Két hete gyomorszűkítő műtéten esett át, és az operáció oly sikeres volt, hogy azóta már 11 kilót adott le. A mindössze 167 cm magas szupersztár ugyanis már-már kórosan elhízott: amikor befeküdt a kórházba, a mérleg 122 kilogrammot mutatott. "Dundiego" orvosai szerint könnyen elképzelhető, hogy az év végére újabb 40 kilótól szabadulhat meg.

Az 1986-os mexikói világbajnokságon győztes argentin válogatott vezéregyénisége - állítása szerint - november elején megszabadult kokainfüggőségétől, ám továbbra is aláveti magát kezeléseknek. Mint mondta, teljes gyógyulását követően sportkommentátorként, vagy utánpótlásedzőként szeretne dolgozni, emellett drogmegelőző programokban kíván közreműködni.