Jó üzlet a láncfűrészes gyilkolás

2003.10.20. 12:48
Horrofilm + klassz cím = rengeteg pénz. A Texasi láncfűrészes gyilkosságok az a horrofilm, amit nálunk ugyan kevesen láttak, de a címét mindenki ismeri. Ez az effektus a hétvégén Amerikában is bejött, hiszen az eredetit nem ismerő, 25 év alatti nézősereg a bevételi lista élére lökte a kerti kisgéppel kamaszokat daraboló Bőrarcú újrafeldolgozott történetét.
A szakmabelieket is meglepte, hogy a Texasi láncfűrészes gyilkosságok a bemutató hétvégéjén 29,1 millió dolláros bevétellel a mozitop élére pattant, letaszítva onnan Tarantino Kill Bill-jét. A horrorfilm igen jól futott, hiszen ez volt minden idők második legjobb októberi bemutatkozása, a tavalyi Hannibal Lecteres borzongatás, a Red Dragon 36,5 millió dollárja után.

A láncfűrészes témának már az eredetije is igazi mézesbödönnek bizonyult, hiszen 150 ezer dolláros költség fejében világszinten 100 millió felett hozott, nem beszélve a korai magyar videokorszaknak nyújtott ingyenes támogatásáról.

Elszabadult az esküdtszék

A Kill Bill ezúttal 12,5 millió dollárt fialt, ami a második helyre volt elég. A patakvérrel öntözött kungfu-film karrierje eddigi két hetében 43,3 millió dolláros bevételt hozott Amerikában. Az első ötbe a fűrészelés mellett két újonnan bemutatott darab került be. A minden szinten sztárokat felvonultató - eredeti sztori: John Grisham, szereplők: John Cusack, Gene Hackman - tárgyalótermi thriller, a Runaway Jury hozta az elvárhatót a maga 12,1 milliójával. (A film 40-50 millió dollár közötti összegből készült.) Clint Eastwood Mystic River című drámája - ő rendezte - ötödik lett 10,4 millióval.