Oszkár
20 °C
29 °C

Morpheus nem nősül

2003.08.21. 16:58
Hatvan millió dollárból forgatott negyedórás finálé, végső titkok és Zion ostroma a Mátrix - Forradalmakban.
Még két és fél hónap van hátra a Mátrix - Forradalmak november 5-i bemutatójáig, a film készítői és színészei azonban már most elkezdték szivárogtatni az eddig gondosan titkolt információkat. Keanu Reeves, Joel Silver és Jada Pinkett Smith többek között a befejező rész kulcsjelenetéről és a szereplők közötti viszonyokról meséltek.

Komplikált filmszekvencia

#alt# A nyilatkozatokat és a különböző információkat a ComingSoon.net gyűjtötte össze az ausztrál The Herald Sunból és az Entertainment Weeklyből, ám a különböző értesülések olykor ellentmondani látszanak egymásnak. A ComingSoon egyik tegnapi hírében például az szerepel, hogy a Forradalmak egyik kulcsjelenete egy tizennégy perces csatajelenet lesz, amely Joel Silver producer szerint minden idők legkomplikáltabb filmszekvenciája, elkészítése pedig 40 millió dollárt emésztett fel, egy későbbi összefoglalóban viszont már tizenhét perces csatajelenetről írnak, amelyhez állítólag több mint 60 millió dollárt használtak fel a büdzséből.

A14 perces csatajelenetről az Entertainment Weekly értesülései alapján a ComingSoon.net-en azt állítják, hogy egy helikopteres üldözésről van szó, míg a tizenhét perces verzióról azt tudhatjuk meg, hogy a valódi világban, a Föld nukleáris háború pusztította, felperzselt felszínén játszódik majd, ahol beteljesül Neo valódi küldetése.

Nem lesz esküvő

Ami a nyilatkozatokat illeti: Reeves az Entertainment Weeklynek azt a már ismert tényt mondta el, hogy a Forradalmak Zion és a gépek csatája, de megemlítette azt is, hogy megoldódik Smith ügynök és Neo viszonya, és a néző választ kap kérdéseire Neo mint a kiválasztott utazásával kapcsolatban. Jada Pinkett Smith is azt ismételte el, hogy a Forradalmakban nagyobb szerep jut neki, de ehhez hozzátette, hogy kibontakozik és lezárul Niobe és Morpheus szerelmi története. "Esküvőre azonban senki se számítson" - mondta Will Smith felesége.