Bukott az új Meg Ryan-film

2004.02.23. 18:03
Az amerikai mozilátogatókat nem hozta lázba a hétvége négy új filmje, így 21 millió dolláros bevétellel továbbra is az 50 első randi maradt az élen. A leggyengébb szereplést Meg Ryan filmje produkálta.
Három premier múlta alul a várakozásokat, de köztük is a Meg Ryan főszereplésével készült Against the Ropes hozta a legkevesebb bevételt. A mozira, amelyet Amerika legsikeresebb bokszmenedzsernőjének az élettörténete ihletett, és az iraki háború miatt egy évig hevert dobozban, mindössze 3 millió dollár értékben váltottak jegyet, ami csak a nyolcadik helyre volt elég.

Ryan előző filmje, a tavaly ősszel bemutatott In the Cut szintén eltűnt a süllyesztőben. A színésznőre nem is várnak új filmek, amelyekkel visszakapaszkodhatna az élvonalba.

A másik debütáló filmre, a Gene Hackman és Ray Romano főszereplésével készült Welcome to Mooseport című politikai vígjátékra 7 millió dollárért vásároltak jegyet, a produkció így egymillió dollárral a várt alatt teljesített és a 4. lett.

A Cool túra producerei által a közönségre szabadított Eurotriptől a DreamWorks 9-10 millió dolláros nyitást remélt. Az alkotás ehelyett csak 6,6 millió dollárt produkált (5. hely), pedig a frissen érettségizett amerikai fiatalok európai utazását dokumentáló mozidarabban van meztelenség, incesztus és szodómia.

A dobogósok

Adam Sandler és Drew Barrymore romantikus komédiája 10 nap alatt 72,3 millió dollárt hozott, és 125 millióig állítólag meg sem áll. Mögötte a Confessions of a Teenage Drama Queen végzett, amely a kedvenc rockbandájáért nagy erőfeszítésekbe bocsátkozó tini drámakirálynő sorsát ábrázolja. A film messze bevétele 9,2 millió dollár, ami megfelel a gyártó Walt Disney Pictures számításainak.

A lista törzstagjai

A Eurotrip és a Sarokba szorítva között a 6. helyen a Barbershop 2: Back in Business, a 7. helyen pedig a Titokzatos folyó található: az előbbi 6,3 millió dollárt hozott, összbevétele pedig elérte az 53,2 millió dollárt, az utóbbi 3,1 milliót, de bevétele a premiert követő 20. héten már 79,2 millió dollárra rúg.

A toplista kilencedik helyezettje az Ashton Kutcher főszereplésével készült The Butterfly Effect (bevétel: 2,9 millió dollár, összbevétel: 53,1 millió dollár), a Top 10 sereghajtója pedig a A Gyűrűk Ura - A király visszatér, amely 2,8 millió dollárral gyarapította immár 361 milliós összbevételét.

A 12 legsikeresebb film egyébként együtt 75,1 millió dollár bevételt termelt, ami a múlt hét végéhez képest 29%-os esést jelent és az egy évvel ezelőtti eredménytől is 21%-kal elmarad.

Cinematrix