290 forint egy premier a Moziünnepen

2004.06.16. 12:50
Magyarországon először rendezik meg a Moziünnep filmes napokat június 17-től 20-ig, amikor is az akciókban résztvevő mozikban 290 ft-ért tekinthetőek meg a legújabb filmek. A premiereken kívül lesz Woody Allen-, Pedro Almodóvar-, Audrey Tatou- és Nicole Kidman-sorozat, Gyűrűk ura- illetve a Mindenütt nővel kiegészült Doktor Szöszi-trilógia.
Az Upperstudió szervezésében létrejött Moziünnepen A Harry Potter és az azkabani fogoly kivételével az összes új filmet megnézhetik az érdeklődők: kétszáznál is több alkotást országszerte negyvenkilenc mozi vetítőtermében - tájékoztatta az Indexet Falvai Györgyi, a Moziünnep sajtóreferense.

Ez alkalomból a magyar és külföldi premiereken kívül előkerülnek a dobozokból az elmúlt évtizedeknek olyan magyar sikerei is, mint az Egészséges erotika, a Csinibaba és a Moszkva tér.

Kuponfüzet és mozibusz

A június 7-től 20-ig az Moziünnep honlapján.

A rendezvény ideje alatt ingyenes buszjáratok közlekednek a pesti és budai mozik között, hogy a mozirajongók a legrövidebb úton juthassanak el a következő kiválasztott előadásra. A buszok óránként járnak majd a két vonalon.

Jótékonysági vetítések

A négy nap alatt két jótékonysági vetítésre kerül sor. Az InterCom támogatásával Az 50 első randi című filmet tekinthetik meg a Csömöri Egyenlő Esélyért Alapítvány halmozottan sérült felnőtt nézői a Pólus Centerben június 17-én délután, negyed öttől. A Budapest Film jóvoltából a fóti Károlyi István Gyermekközpont lakói láthatják A szeleburdi család című magyar filmet a Tabán moziban június 20-án, délután öt órai kezdettel.