Valér
4 °C
8 °C

Tom Hanks aratott a Moziünnepen

2004.06.22. 14:25
Az első magyarországi Moziünnepre a várt 200 ezres nézettségét meghaladva 330 ezren váltottak jegyet a négy nap alatt. Ez a tavaly ilyenkor jegyzett országos átlag háromszorosa - tájékoztatta az Indexet Falvai Györgyi, a rendezvény sajtóreferense. A legnézettebb film a Betörő az albérlőm volt.
A legkedveltebb film a Betörő az albérlőm lett Tom Hanks-szel a főszerepben, illetve az öt hete műsoron lévő Trója. A szervezők meglepetésére a premier előtt vetített Csak Ön után című francia- és a három hete műsoron futó Az 50 első randi című amerikai- vígjátékok a várakozáson felül teljesítettek.

Az ország legnagyobb mozijában, a 14 termes Palace Westend moziban közel 11500-an váltottak jegyet, ami a tavaly ugyanekkor mért nézőszám négyszerese, a Camponában ugyanígy közel hatszor annyian néztek filmeket. Jeleskedett a csepeli multiplex mozi is 340 százalékos látogatottsággal.

Az Art mozihálózatot preferálók is kitettek magukért. A Művész mozi megnyitása óta nem tapasztalt ekkora érdeklődést, a jegyvásárlók az utcán kígyózó sorban álltak a mozi pénztárához. A kisebb fővárosi mozik közül például a Toldi moziban is a tavaly nyári napi átlag 183 fős nézőszámhoz képest most vasárnap 534-en moziztak, az Odeon Lloyd moziban a múlt év ugyanezen szombatjához képest június 19-én több mint hétszer annyi nézőt számláltak.

A vidéki mozik látogatottsága az 50 ezer fős nézettséggel szemben 91 ezer volt. Miskolcon kétszerese, Békéscsabán és Sopronban háromszorosa volt a látogatottság a tavalyinak.

Falvai Györgyi tájékoztatása szerint a nagy sikerre való tekintettel az Upperstudió szervezésében jövőre is lesz Moziünnep.