8 mérfölddel a többiek előtt

2003.02.28. 14:49
Magyarországon Eminen rappel az élen, Amerikában pedig Ben Affleck hősködik a mozikban.

Eminem in da house
Eminem jött, és pár keresetlen szóval a földbe döngölte minden ellenfelét; se a mókás szélhámos-sztori, se a biztonsági őrök mindennapjait bemutató afroamerikai akcióvígjáték nem szállhatott szembe vele. A 8 mérföld a premier hetében 45 ezer 144 nézőt vonzott a budapesti mozikba, és majdnem 39 millió forintot kaszált.

Potter és Gandalf még kitart.

A második helyen álló Kapj el, ha tudsz című krimire ezzel szemben mindössze 17 ezer 845 néző volt kíváncsi, igaz, hogy a Spielberg, Tom Hanks és Leonardo Di Caprio fémjelzete alkotás már a harmadik hete uralta a mozikat. A minden idők legszimpatikusabb csalójáról szóló történet ezen a héten azonban már csak alig 300 nézővel előzte meg a Nemzetbiztonság Bt-t, ami eddig már 43 millió forintot fialt a forgalmazónak.

Stabilan tartják helyüket a nagy öregek, egyedül csak a James Bond-film hullott ki az illusztris mezőnyből, ellenben még mindig a tízes listán tanyázik a Gyűrűk Ura második része, amely ezen a héten a hatodik legnézettebb alkotás, és a Harry Potter mesefolyam második epizódja, amely már tizenharmadik hete szerepel a legsikeresebb filmek közt.

Ben Affleck, a profitorientált szuperhős

Ben Affleck bosszúszomjasan
Amerikában az előző hétvége adatai alapján egy képregény-adaptáció vezeti a bevételi listát. A Daredevil - A fenegyerek című film egy ügyvédről szól, aki sugárszennyezés következtében megvakul, de cserébe minden más érzékszerve emberfelettivé válik. A film főszereplője balesete után, ahogy egy jól nevelt szuperhőshöz illik, nappal dolgozik, este pedig megszállott bosszúállóként osztja az igazságot. A Ben Affleck főszereplésével készült filmet a múlt héten mutatták be az amerikai mozikban, és eddig már 70 millió dollár profitot termelt; ezzel a szuperhősök mezőnyében már most maga mögé utasította a vámpírgyilkos Pengét.

A lista második helyén az Old School című vígjáték áll, amely három egyetemista srác kollégiumi megpróbáltatásait meséli el. A kevéssé ismert színészekkel forgatott film már a bemutató hetében 17 és fél millió forintot hozott. A lista harmadik helyén a két hete még vezető How to Lose a Guy in 10 Days (Higyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt) című romantikus vígjáték áll, a negyedik pedig a Dzsungel könyve folytatása, a Dzsungel könyve 2.