Premierek hete

2003.03.14. 13:17
Amerikában a premierek vannak a lista élén, nálunk a régi jó Taxi még tartja magát.
A március 6 és 12-e közötti mozihéten összesen 168 ezer 410 jegyet adtak el 123 millió forint értékben.

Tovább gyorsul

Ezen a héten is a francia autógyártás nagy költségvetésű reklámfilmjére voltak a legtöbben kíváncsiak Budapesten, így a Taxi 3 stabilan tartja magát a sikerlista első helyén. A Luc Beson producálta pszeudohollywoodi alkotással így már több mint 94 milliót gomboltak le a magyar nézőkről. A lista második és harmadik helyére két premier film futott be, a Kör című horror 25 ezer, míg a Jenifer Lopez naiv alakításával sikerre törő Álmomban már láttalak című vígjáték 16 ezer nézőt vonzott.

A hét harmadik bemutatója, az Órák, ami annak ellenére csak az ötödik helyen nyitott, hogy kilenc Oscar-díjra jelölték, így a március 23-ai gála egyik siker várományosa.

A lista legrégebbi filmje a hetedik helyen álló, Tom Hanks-közeli Bazi nagy görög lagzi, ami január 16-a óta 171 és fél millió forint profitot termelt.

Willis vs Martin

Amerikában is megszállták a listát a premierek. Az első helyen a Bringing Down the House című vígjáték áll, amit sokan Steve Martin visszatérésének tartanak. Az őszülő komikus ezúttal egy ügyvédet alakít, aki internetes társkeresésre adja a fejét. A keresett intelligens, diplomás szőke helyett azonban csak egy börtönből szökött afroamerikai jelentkezik, akinek ráadásul nem szerelemre van szüksége, hanem egy jó ügyvédre. A film az első héten 31 millió dollár bevételt hozott, és ezzel jó eséllyel pályázik "Steve Martin eddigi legsikeresebb alkotása" címre.

A második helyen Bruce Willis és Monica Bellucci közös produkciója a Tears of the Sun áll. Az akciófilmben Willis egy kommandó parancsnokát alakítja, aki Nigériából próbálja meg kimenekíteni a szépséges Belluccit és pártfogoltjait. A film 17 millió dollárt termelt az első héten, így a Sony Pictures a siker ellenére aggódik, hogy a majdnem 100 millió dolláros költségek miatt végül veszteséges lesz az alkotás.