Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Oltári vőlegény

2000.07.31. 16:52
Az Oltári vőlegényt nem lehet azzal csúfolni, hogy jó film volna. Persze ettől még érdekes lehetne. A nagyobb baj viszont éppen az, hogy unalmas. Sőt, az Unalmas. Az emberek, akikről szól, már annyira semmilyenek, hogy egy kicsit sem érdekel, hogy mi fog történni velük.

A Jimmy Shannon (O'Donell) átlagos tésztaképű barom, közgáz diplomával a zsebében. Agya olyan, mint a holdbéli táj: semmiről nem gondol semmit, senkit nem szeret jobban, mint másokat, és még azt sem tudja, hogy a tökfőzeléket bírja jobban, vagy a cheesburgert. A lányokat reflexből hajtja, az agglegényélethez pedig csak azért ragaszkodik annyira, mert a barátai is ezt teszik. Állítólag szeret egy lányt (Zellweger), de nem akarja feleségül venni, csak musztáng akar lenni a prérin ž de hogy miért jobb ez neki, mint együtt élni a nővel, akit szeret, arról fogalma sincs.

Így van ž ez pedig semmivel sem érdekesebb, mint Erős Antónia fürdőszobája fél hét és hét között, és nem is javulna a helyzet, ha a dramaturg nem sietne a szereplők segítségére azzal, hogy lemészárolja a Jimmy-fiú milliomos nagypapáját (Ustinov), hogy az még a végrendeletében kiköthesse: ha a Jimmy meg nem nősül a harmincadik születésnapja előtt, akkor árva fillért sem fog látni az örökségből. Szülinapja persze pont másnap lesz a Jimmynek, úgyhogy ettől szépen be is indulnak az események. A Jimmy (akiről még ekkor sem tudunk semmit, amitől egy kicsit is szimpatikusabb lehetne, mint a moziban mellettünk kukoricát zabáló seggfej, és éppen ezért is nem drukkolunk neki, hogy szegény baromból milliomos kisköcsög lehessen) megkéri az aktuális csaja, Anne kezét ž de azt is olyan balfaszul, hogy a csaj elhajtja.

Erre a Jimmy körül sündörgő pénzéhes öregek azt tanácsolják neki, hogy hívja fel a régi nőit és őket próbálja megkérni, mert különben kifut az időből és a sok dollárnak huss. A Jimmy erre be is próbálkozik, de teljesen hiába, mert ahogy eddig is mindent, ezt is eltolja. Végső kétségbeesésükben az öregek, előkerítik Anne-t, és összehozzák a szerelmeseket.

A moziból megkönnyebbülve távoztam, mert visszatérhettem a valóságba, ahol még az ilyen Jimmy-típusú hülyék is sokkal érdekesebbek, mint Chris O'Donell volt a vásznon.

Oltári vőlegény
The Bachelor, 1999
színes amerikai feliratos vígjáték, 101perc
rendező: Gary Sinyor
szereplők: Chris O'Donnell
Renée Zellweger
Brooke Shields
Edward Asner
Peter Ustinov
Artie Lange
Forgalmazza a Kinowelt Hungary és a New Line Cinema

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?