Oltári vőlegény

2000.07.31. 16:52
Az Oltári vőlegényt nem lehet azzal csúfolni, hogy jó film volna. Persze ettől még érdekes lehetne. A nagyobb baj viszont éppen az, hogy unalmas. Sőt, az Unalmas. Az emberek, akikről szól, már annyira semmilyenek, hogy egy kicsit sem érdekel, hogy mi fog történni velük.

A Jimmy Shannon (O'Donell) átlagos tésztaképű barom, közgáz diplomával a zsebében. Agya olyan, mint a holdbéli táj: semmiről nem gondol semmit, senkit nem szeret jobban, mint másokat, és még azt sem tudja, hogy a tökfőzeléket bírja jobban, vagy a cheesburgert. A lányokat reflexből hajtja, az agglegényélethez pedig csak azért ragaszkodik annyira, mert a barátai is ezt teszik. Állítólag szeret egy lányt (Zellweger), de nem akarja feleségül venni, csak musztáng akar lenni a prérin ž de hogy miért jobb ez neki, mint együtt élni a nővel, akit szeret, arról fogalma sincs.

Így van ž ez pedig semmivel sem érdekesebb, mint Erős Antónia fürdőszobája fél hét és hét között, és nem is javulna a helyzet, ha a dramaturg nem sietne a szereplők segítségére azzal, hogy lemészárolja a Jimmy-fiú milliomos nagypapáját (Ustinov), hogy az még a végrendeletében kiköthesse: ha a Jimmy meg nem nősül a harmincadik születésnapja előtt, akkor árva fillért sem fog látni az örökségből. Szülinapja persze pont másnap lesz a Jimmynek, úgyhogy ettől szépen be is indulnak az események. A Jimmy (akiről még ekkor sem tudunk semmit, amitől egy kicsit is szimpatikusabb lehetne, mint a moziban mellettünk kukoricát zabáló seggfej, és éppen ezért is nem drukkolunk neki, hogy szegény baromból milliomos kisköcsög lehessen) megkéri az aktuális csaja, Anne kezét ž de azt is olyan balfaszul, hogy a csaj elhajtja.

Erre a Jimmy körül sündörgő pénzéhes öregek azt tanácsolják neki, hogy hívja fel a régi nőit és őket próbálja megkérni, mert különben kifut az időből és a sok dollárnak huss. A Jimmy erre be is próbálkozik, de teljesen hiába, mert ahogy eddig is mindent, ezt is eltolja. Végső kétségbeesésükben az öregek, előkerítik Anne-t, és összehozzák a szerelmeseket.

A moziból megkönnyebbülve távoztam, mert visszatérhettem a valóságba, ahol még az ilyen Jimmy-típusú hülyék is sokkal érdekesebbek, mint Chris O'Donell volt a vásznon.

Oltári vőlegény
The Bachelor, 1999
színes amerikai feliratos vígjáték, 101perc
rendező: Gary Sinyor
szereplők: Chris O'Donnell
Renée Zellweger
Brooke Shields
Edward Asner
Peter Ustinov
Artie Lange
Forgalmazza a Kinowelt Hungary és a New Line Cinema